Destacat

Vols una plaça en una de les residències juvenils?

Vols una plaça en una de les residències juvenils?

Es convoquen un total de 76 places en les residències juvenils d'Alacant, Castelló i Benicarló per a joves estudiants i joves que duguen a terme alguna activitat esportiva, cultural o d'índole similar durant el curs acadèmic 2018-19.
 
Esta convocatòria es realitza anualment amb la finalitat d'afavorir les possibilitats d'allotjament i manutenció de joves que, per raó d'estudis o per a dur a terme activitats esportives, culturals o d'índole similar, han de desplaçar-se anara del seu domicili habitual. 
 
Per al pròxim curs 2018-19, la Residència Juvenil Universitària La Florida d'Alacant ofereix un total de 31 places, totes elles en habitacions individuals; la Residència Juvenil Mare de Déu del Lledó de Castelló ofereix 26 places, 10 individuals i 16 en dobles, i en la Residència Sant Crist del Mar de Benicarló, es convoquen 19 places en habitacions dobles. Les places vacants que es puguen produir durant la instrucció del procediment, s'incorporaran a les places convocades. 
 
En la convocatòria publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), s'estableix que podran ser beneficiaris i beneficiàries d'estes places, estudiants que cursen estudis conduents a títols oficials impartits per les universitats de la Comunitat Valenciana; estudiants que cursen cicles formatius o ensenyaments artístics, ensenyament secundari, batxillerat o estudis universitaris així com estudiants estrangers que participen en accions de programes europeus o altres programes de cooperació internacional i joves que duguen a terme alguna activitat esportiva, cultural o d'índole similar. 
 
El programa oferit de residències juvenils inclou allotjament i pensió alimentosa completa: desdejuni, menjar i sopar. L'allotjament es realitzarà d'acord amb les condicions particulars de cada residència. 
 
Les persones que sol·liciten una plaça en alguna de les residències juvenils hauran de tindre una edat compresa entre els 14 i 30 anys, tots dos inclosos, en finalitzar el termini de presentació de sol·licituds. 
 
Les sol·licituds podran presentar-se, abans del 9 de juliol, preferentment en el registre electrònic de l'IVAJ 

+ info de residències

L'IVAJ convoca ajudes destinades a entitats locals per a programes de joventut i equipament TIC

L'IVAJ convoca ajudes destinades a entitats locals per a programes de joventut i equipament TIC

L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), ha obert la convocatòria d'ajudes a entitats locals per a desenvolupar programes de joventut i/o per a l'adquisició d'equipament en tecnologia de la informació i la comunicació (TIC), amb una dotació total de 1.100.000 euros.

D'acord amb les bases, publicades en el DOGV del passat 18 d'abril, podran ser beneficiàries de les ajudes els ajuntaments, les entitats supramunicipals i les entitats locals menors, per a programes desenvolupats entre l'1 de gener i el 31 d'octubre de 2018.

Més informació de les ajudes
 


   

El teu Ajuntament encara no ha signat l'adhesió a la Declaració d'Oci Educatiu?

El teu Ajuntament encara no ha signat l'adhesió a la Declaració d'Oci Educatiu?

Les persones participants en la Trobada d'Oci Educatiu de la Comunitat Valenciana, sota el lema "Ens reunim amb uns altres valors", organitzada per l'IVAJ, volem reivindicar l'oci educatiu com a instrument per a la inclusió, la igualtat, la participació i el creixement personal i comunitari, especialment en la infància, l'adolescència i la joventut, i DECLAREM com a eixos prioritaris:
Declaració 'Ens reunim amb uns altres valors'

D'altra banda, i segons l'Ordre 3/2018, d'11 d'abril, per la qual s'estableixen les bases reguladores de la concessió d'ajudes a entitats locals per a programes de joventut i equipament en tecnologia de la informació i la comunicació , les entitats interessades hauran de signar l'adhesió a la declaració.

L'Institut Valencià de la Joventut posa a la disposició de tots els joves diferents activitats i serveis com a alternatives d'oci i temps lliure, per a afavorir la seua mobilitat pel món i conèixer altres cultures i experiències.