D'interès

L'IVAJ dóna suport a la campanya de CAVAS que alerta sobre les agressions sexuals per submissió química

L'IVAJ dóna suport a la campanya de CAVAS que alerta sobre les agressions sexuals per submissió química

L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) recolza, a través de les xarxes socials, la iniciativa del Centre d'Assistència a Víctimes d'Agressions Sexuals (CAVAS) que té com a objectiu el descens de les agressions sexuals provocades per la submissió química.

Segons l'associació no governamental CAVAS, constituïda el 1994, "no es tracta d'una faula, en els últims anys augmenta el nombre de denúncies per aquest motiu, quan les víctimes han ingerit substàncies que les invaliden a pesar d'estar al costat de persones conegudes.

Els promotors consideren que és necessari que se sàpia que "tocar o arribar a violar una persona que no pot oferir resistència és un delicte, penat per la llei. També ho és observar aquesta situació i no fer-hi res".

A més d'avisar sobre les conseqüències de la submissió química la campanya "Viure la vida, divertir-nos", pretén alertar que "no és cap broma, si els teus amics estan aprofitant-se d'una persona que no és conscient del que fa, és important actuar, ja que tant fer-ho com observar-ho té greus conseqüències morals i penals".

La campanya també alerta de la importància que els jóvens es "cuiden" entre ells i de no abandonar cap persona si la veuen èbria, marejada o semiinconscient, perquè poden haver-la drogat per invalidar la seua voluntat.

Les víctimes de la violència de gènere disposen del telèfon gratuït 016 o poden posar-se en contacte amb CAVAS en el 963 94 30 69, on alerten que "el silenci només beneficia l'agressor".

L'IVAJ, a través dels seus perfils en xarxes socials, difondrà la imatge d'aquesta campanya dissenyada per l'estudi de disseny Mineral Gràfics amb il·lustracions de Sara Bellés. 

Descarrega't (*.zip)