Notícies

« Ves enrere

Més de 120 professionals de Joventut de la Comunitat es donen cita en InFòrum 2018

Més de 120 professionals de Joventut de la Comunitat es donen cita en InFòrum 2018

Més de 120 professionals de Joventut participen a partir de dimecres, 7 de novembre, en l'InFòrum 2018, organitzat per l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), sota el lema 'Estratègia de futur jove' en l'alberg juvenil IVAJ-La Marina en Moraira-Teulada.
 
Durant dues jornades, els i les professionals de Joventut treballaran en l'Estratègia Valenciana de Joventut, que estarà vigent en els pròxims cinc anys, en l'elaboració dels quals participen tots els sectors que intervenen en les polítiques de joventut. 
 
Programa InFòrum 2018 
 
El dimecres, 7 de novembre, a les 11 hores, el secretari autonòmic d'Inclusió i de l'Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibañez, donarà la benvinguda. A continuació, l'expert en polítiques de Joventut Pep Montes desenvoluparà la conferència inaugural, que porta per títol 'L'Estratègia Valenciana de Joventut'. El director general de l'IVAJ, Jesús Martí i el secretari autonòmic Alberto Ibañez presentaran el 'Pla de *municipalización de les polítiques de joventut'. 
 
A continuació, es constitueix un Espai Obert sobre temes i grups específics i es presentarà el Observatori Valencià de la Joventut. La cita també consta de tallers pràctics sobre el treball en xarxa, la igualtat i la inclusió així com píndoles concretes sobre programes europeus i programes per a entitats locals d'ocupació juvenil, d'educació mediambiental i d'oci educatiu. 
 
A la vesprada del dimecres, es desenvolupen en simultani cinc tallers: 'Vides Inclusives. L'impacte de gènere en la informació juvenil', a càrrec de la tècnica d'Igualtat Janis Piñana; un altre taller presenta el programa Màscares i identitats virtuals de la sèrie M'importa d' Educació en Valors, un programa de prevenció de les relacions desiguals i l'assetjament, desenvolupat per Culturama. 
 
L'Associació Ciutadania i Nova Societat en Xarxa coordina el taller 'Escola de youtubers. Aplicació de Youtube per a treballar continguts de caràcter social; Klara Rios de 'Aprén a Volar',coordina el titulat 'Selfie. Les teues fotos parlen de tu' i el sociòleg i doctor en estudis de gènere Joan Sanfelix dirigirà el taller titulat 'Noves masculinitats igualitàries'. 
 
A la nit es presentarà la webserie 'Liars', guanyadora dels Premis IVAJ en el Festival Internacional Fidewà de L'Alfàs del Pi. 
 
Programa del dijous 8 de novembre 
 
El dijous es presenten 'pildoras informatives' sobre Europa: Discovery EU, Cos Europeu de la Solidaritat i la presentació de la nova Carta Europea d'Informació Juvenil així com les pròximes activitats d'Eryca. 
 
Un altre bloc se centra en els Recursos per a entitats locals amb els programes d'Ocupació Juvenil, Empuju i Encuju, el Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana, l'educació en valors a través de la pràctica de la pilota valenciana i la campanya de drets laborals. 
 
Així mateix, el Consell Valencià de la Joventut presentarà el seu projecte Erasmus+ de centres juvenils, i l'Associació de Professionals de Joventut abordarà la situació en la Comunitat. L'Infòrum es tanca amb una sessió plenària de clausura i la intervenció de Tr3s social guanyadora del V Premi Culturama d'Innovació Social.