Notícies

« Ves enrere

Martí presenta #AmbLesRefugiades i Refugi Il.lustrat en la conferència 'Migració i Inclusió a la Unió Europea'

Martí presenta #AmbLesRefugiades i Refugi Il.lustrat en la conferència 'Migració i Inclusió a la Unió Europea'

El director general de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, ha explicat la campanya #Amb les Refugiades dins de la mostra Refugi Il.lustrat, presentada per l'IVAJ i l'Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV), dins del programa cultural de la conferència europea 'Migració i Inclusió a la Unió Europea: les experiències i perspectives europees i regionals'. 
 
Martí ha assenyalat que la iniciativa #Amb les refugiades sorgeix del compromís amb els drets humans i l'educació en valors de la sèrie M'importa de composta per deu cartells d'il·lustradors i il·lustradores valencianes que van participar en Refugi iI.lustrat. Els deu cartells, al costat d'una guia didàctica 2.0 s'han distribuït als Instituts d'Educació Secundària i a centres d'informació juvenil de la Comunitat Valenciana. 
 
#Amb les refugiades és un instrument per a informar sobre la problemàtica de les persones refugiades, sensibilitzar sobre la seua situació en el món i, en particular a Europa i construir habilitats socials per a donar suport a les persones que sol·liciten refugi". 
 
En este sentit, ha destacat que "es tracta d'una eina pedagògica per a acostar la situació d'exclusió que pateixen més de 65 milions de persones a tot el món, segons dades de l'ONU. 
 
El director general de l'IVAJ ha assenyalat que "en ocasió d'esta conferència europea i gràcies a les entitats emissores de Carnet Jove compartirem les 150 il·lustracions de Refugi il·lustrat. Entre el taüt i la maleta", de l'APIV. Esta mostra va nàixer com una campanya gràfica oberta en suport de les persones migrants que aprofita el poder comunicatiu de la il·lustració i al mateix temps per a denunciar les barreres i dificultats que troben.