Notícies

« Ves enrere

L'IVAJ organitza una formació a l'arribada del programa Erasmus+ Joventut per a joves procedents de 13 països

L'IVAJ organitza una formació a l'arribada del programa Erasmus+ Joventut per a joves procedents de 13 països

L'IVAJ, en col·laboració amb l'Agència Nacional Espanyola (ANE), ha organitzat una formació a l'arribada en el marc del programa Erasmus+ Joventut de la Unió Europea, en el qual participen un total de 27 joves voluntaris i voluntàries procedents de 13 països. 
 
Esta activitat forma part del cicle formatiu i té lloc quan s'incorporen al seu voluntariat. La formació ofereix eines útils per a iniciar-los en les activitats de voluntariat, preparar-los per al desenvolupament d'accions inclusives i solidàries en les diferents organitzacions de la Comunitat Valenciana, Andalusia, Catalunya, Múrcia i Balears, en les quals realitzen el seu voluntariat perquè adquirisquen un millor coneixement del programa. 
 
El grup participant procedeix de diferents països de la Unió Europea o països associats, com França, Grècia, Federació Russa, Itàlia, Egipte, el Marroc, Turquia, Letònia, Mèxic, Àustria, Alemanya, Regne Unit i Bèlgica, dins del programa Erasmus+ Joventut. 
 
A l'arribada es desenvoluparan diversos tallers i activitats formatives on, a més de formació lingüística, se'ls donaran a conéixer aspectes pràctics de la vida i cultura d'Espanya, temes com la interculturalitat i la resolució de conflictes, així com sobre el programa, els drets i deures del voluntariat, assegurança sanitària, 'Youthpass', etc., promovent el diàleg entre joves i la comunicació intercultural. 
 
Activitat de visibilitat en instituts d'Utiel 
La formació a l'arribada ha inclòs activitats de visibilitat en l'IES Albereda i en l'IES Miguel Ballesteros Viana, tots dos d'Utiel, amb la finalitat de donar a conéixer el Programa Erasmus+ i el voluntariat europeu, especialment entre la població jove. 
 
En l'IES Albereda han participat 24 estudiants i en l'IES Miguel Ballesteros Viana 48 estudiants, que han compartit experiències i dau a conéixer el valor d'un programa que pretén reforçar els llaços entre ciutadans europeus i despertar el sentiment de ciutadania europea.