Noticies

« Ves enrere

L'IVAJ suspén els camps de voluntariat juvenil en les convocatòries de primavera i estiu per la COVID-19

L'IVAJ suspén els camps de voluntariat juvenil en les convocatòries de primavera i estiu per la COVID-19

- Els camps reuneixen joves de diferents procedències per a treballar de manera voluntària i desinteressada en el desenvolupament d'un projecte amb contingut social en favor de la comunitat
- Es procedirà a la devolució de quotes d'inscripció en els camps de primavera

L'IVAJ ha acordat la suspensió dels camps de voluntariat juvenil per a l'any 2020 de la campanya 'Viu la solidaritat', en les convocatòries de primavera i estiu, per la situació generada per la pandèmia per COVID-19
 
La declaració de l'estat d'alarma i les seues successives pròrrogues han suposat l'adopció de mesures extraordinàries, la qual cosa comporta la impossibilitat de tramitar la licitació dels corresponents contractes i realitzar els camps de voluntariat juvenil a l'estiu.
 
Així mateix, l'IVAJ procedirà a la devolució, d'ofici, de les quotes per la inscripció dels camps de primavera que s'anaven a desenvolupar del 10 al 20 d'abril de 2020.
 
Esta mesura, publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) s'adopta coincidint també amb la data prevista per a la inscripció dels camps d'estiu, que era el 27 d'abril.
 
Així, s'atén la resolució per la qual se suspenen les activitats i viatges d'oci, culturals o similar, organitzats per centres socials i educatius de qualsevol nivell, associació, entitat cultural o uns altres per a limitar la propagació i contagi per la COVID-19.
 
Anualment, l'IVAJ organitza el programa de camps de voluntariat juvenil, dins de la campanya 'Viu la solidaritat', que permet que les persones joves realitzen un voluntariat en projectes en la Comunitat Valenciana, en altres comunitats autònomes i en països estrangers en tres convocatòries: primavera, estiu i hivern.
 
Els camps reuneixen un grup de joves de diferents procedències que es compromet, de manera voluntària i desinteressada, a desenvolupar un projecte amb contingut social en favor de la comunitat, combinat amb activitats complementàries d'animació. La realització del projecte és un mitjà per a fomentar valors de convivència, tolerància, participació, solidaritat i d'aprenentatge intercultural.
 
En 2019, més de 600 joves de la Comunitat Valenciana van participar en 'Viu la Solidaritat', tant en camps en la Comunitat com a través de l'intercanvi de places que es realitza amb altres comunitats autònomes i amb el Servei de Voluntari Internacional (SVI).