Notícies

« Ves enrere

Formació Erasmus+ per a projectes de voluntariat

Formació Erasmus+ per a projectes de voluntariat

S'ha organitzat en l'alberg juvenil La Florida d'Alacant un curs Erasmus+, en el qual participen un total de 25 joves procedents d'Alemanya, Bèlgica, Croàcia, Eslovàquia, Romania, Itàlia, Alemanya, Portugal, Polònia, Macedònia, Eslovènia, Estònia, Federació Russa, Finlàndia, França, Hongria, Irlanda, Turquia, República Txeca, Polònia, Portugal i Regne Unit. 
 
Els i les participants realitzaran els seus projectes de voluntariat europeu en diferents organitzacions de la Comunitat Valenciana, Andalusia, Catalunya i Madrid. 
 
En el curs, que es desenvolupa del 12 al 17 de novembre, a més de formació lingüística, es realitzen tallers perquè coneguen aspectes pràctics de la vida a Espanya i dels projectes de Voluntariat (drets i deures, assegurança, Youthpass, etc). Així mateix, es treballen temes com la interculturalitat i la resolució de conflictes. 
 
Els diversos tallers, activitats i dinàmiques s'adapten al grup per a facilitar el diàleg i la comunicació entre ells. A més es donaran a conéixer experiències pràctiques de joves que ja han realitzat els projectes de voluntariat, i es realitzarà una activitat de visibilitat a Alacant, amb la finalitat de donar a conéixer el Programa Erasmus+, especialment entre la població jove. 
 
Esta activitat forma part del cicle de Formació i Avaluació del SVE, dissenyat per la Comissió i del qual són responsables les agències nacionals o els centres Salto regionals als països del programa i en els associats.
Este cicle de Formació i Avaluació també facilita el contacte entre persones voluntàries, organitzacions participants i agències nacionals o centres Salto i complementa un altre tipus de suport continu oferit per les organitzacions d'enviament, acollida i coordinadores, abans i durant el període de servei. 
 
El curs està organitzat per l'Agència Nacional Espanyola de Joventut del Programa Erasmus+, de la qual forma part l'Institut Valencià de la Joventut. 
 
En esta formació s'ha incorporat l'activitat 'Què és ser voluntari? Biblioteca Humana', que consisteix a conéixer directament les experiències de voluntariat en les ONG locals, així com l'acció de visibilitat del programa Erasmus+, proporcionant un espai per a informar i donar difusió als projectes de voluntariat en centres educatius. 
Finalment, amb la fira de recursos els i les participants aprenen diferents eines digitals que li seran útils durant el seu voluntariat.