D'interés

« Ves enrere

Alberto Ibañez: 'Cal estendre la garantia juvenil per a afavorir l'ocupació jove'

Alberto Ibañez: 'Cal estendre la garantia juvenil per a afavorir l'ocupació jove'

07/06/2017

El secretari Autonòmic d'Inclusió i de l'Agencia Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez ha asegurat que cada vegada que un o una jove s'inscriu en programes de garantia juvenil "demostra que vol canviar i eixir de les llistes de la desocupació i de l'exclusió social".

Alberto Ibáñez ha realitzat estes declaracions en la clausura de les Jornades Plan de Formació sobre Garantia Juvenil, organitzades pel Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana amb la col·laboració del Consell de la Joventut, el SERVEF i l'IVAJ. En la clausura han participat també la directora general d'Ocupació i Formació del SERVEF, Rocío Briones, el secretari general de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, i el president del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana, David Latorre.

Davant d'un centenar de representants municipals Ibáñez ha destacat que l'IVAJ, el SERVEF i el CJCV s'han unit per a difondre el programa de Garantia Juvenil a nivell municipal. Segons ha senyalat, Garantia Juvenil, consisteix en un programa per a "atendre al dret a l'emancipació i creixement personal de la joventut" i ha manifestat la voluntat de "posar tots els medis per ampliar les oportunitats". També ha anunciat que es realitzaran noves Jornades sobre Garantia Juvenil en diferents localitats de la Comunitat Valenciana.

El Secretari Autonòmic ha agraït al CJCV la labor que desenvolupa "al servei de les iniciatives de la joventut valenciana" i ha reconegut la "inquietud, preocupació i compromisos compartits per l'ocupabilitat".

Per la seua part, la directora general d'Ocupació i Formació del Servef, Rocío Briones, ha manifestat "la voluntat del Servef de potenciar la Garantia Juvenil dins del nou pla integral dirigit als jóvens en el que estem treballant, per al que comptem amb la col·laboració i participació de tots els departaments de l'Administració autonòmica implicats". Així mateix, ha resaltat "l'important paper que els ajuntaments exerciran per a que la Garantia Juvenil puga arribar amb èxit als nostres jóvens".

La Garantia Juvenil és una iniciativa de l'Unió Europea que té com a objetiu que els jóvens entre 16 i 29 anys que no estiguen cursant estudis, formació ocupacional o no tinguen ocupació, puguen rebre una oferta d'ocupació, d'educació o de formació després de haver finalitzat els seus estudis o quedar desocupats.

La Comunitat Valenciana compta actualment amb 39 centres i servicis d'informació juvenil SIJ+Garantia Juvenil per a donar suport i facilitar als jóvens informació sobre el Sistema de Garantia Juvenil, en especial la relativa al procés de sol·licitud d'inscripció.

En la trobada s'ha evaluat la fase pilot de SIJ+Garantia Juvenil i s'ha informat als ajuntaments que vullguen incorporar este recurs en el seu municipi, que s'ha obert una segona fase.

Els SIJ acreditats compten amb personal especialitzat que informen sobre diferents aspectes de la garantia juvenil i poden prestar tota l'ajuda que necesiten per a omplir la seua sol·licitud d'inscripció. En els SIJ+Garantia Juvenil s'ofereix informació i orientació sobre la garantia juvenil i ajuda per a poder inscriure's en el Sistema de Garantia Juvenil.