Visualització de contingut web

La senda del poeta.

La senda del poeta

 #SendadelPoeta

 

La Senda del Poeta 2020: 27, 28 i 29 de març.

 

La Senda del Poeta 2020 queda suspesa a causa de la COVID19 

 

 

En els últims anys l'Institut Valencià de la Joventut, en col·laboració amb els ajuntaments pels quals passa la senda, i de la Diputació d'Alacant, desenvolupa esta trobada que discorre pels llocs més singulars de la vida i obra de Miguel Hernández. Es tracta d'una activitat senderista de caràcter cultural, turístic i mediambiental, que promou valors com ara la participació i la convivència intergeneracional dirigint-se especialment a joves de la Comunitat Valenciana.

 

La senda del poeta


L'eixida es des d'Orihuela, ciutat del naixement del poeta Miguel Hernández.

La senda comprén tres etapes que discorren per la senda internacional GR-125, realitzant parades en cada localitat de la ruta. En elles es descansa, i es duen a terme diversos actes culturals de poesia, teatre i música realitzats principalment per joves estudiants de les poblacions per les quals discorre la senda.

En tot moment la senda compta amb diversos monitors-guia que, al llarg de la marxa, estan a disposició dels senderistes oferint-los la informació necessària perquè siga el més agradable possible.

Inscripcions  (activitat post-posada)

Les places són limitades i la inscripció es tancarà en arribar al contingent màxim de participants que l'organització estime en funció de criteris de seguretat. El límit serà de 2.000 senderistes. La inscripció es tramitarà telemàticament.

Descarrega't el pòster

 

Etapes

1ª ETAPA

 https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/1a-jornada-senda-del-poeta-33048415

2ª ETAPA

https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/2a-etapa-senda-del-poeta-33063231

3ª ETAPA

https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/3a-jornada-senda-del-poeta-33073084

Qui poden inscriure's?

 • Tots aquells amants de les activitats a l'aire lliure, de la naturalesa, del senderisme i sobretot de la poesia.
 • Els menors d'edat hauràn d'anar acompanyats d'una persona responsable.

Informació complementària

EIXIDA:

Des d'Orihuela, ciutat del naixement del poeta.

 • La senda comprén tres etapes que discorren per la senda internacional GR-125, realitzant parades en cada localitat de la ruta. En elles es proporcionarà avituallament i descans, i es delectarà amb diversos actes culturals de poesia, teatre i música realitzats principalment per joves estudiants de les poblacions per les quals discorre la Senda.
 • En tot moment la Senda comptarà amb diversos monitors-guia que, al llarg de la marxa, estaran a la disposició dels senderistes oferint-los la informació necessària perquè siga el més agradable possible.
 
ETAPES:
 • 1r DIA - 27 de març de 2020: ORIHUELA - ALBATERA
  Les taules d'acreditacions s'obriran sobre les 8.30 del matí. A les 10 serà l'acte d'obertura i a les 11 s'iniciarà la marxa.
 • 2n DIA - 28 de març de 2020: ALBATERA - ELX
  Les taules d'acreditació per als quals s'incorporen a la Senda del Poeta aqueix dia, s'obriran a les 8 del matí a la Casa de Cultura d'Albatera, per a iniciar la marxa sobre les 9h.
 • 3er DIA -29 de març de 2020: ELX – ALACANT

  Les taules d'acreditació per als quals s'incorporen a la Senda del Poeta aqueix dia, s'obriran a les 8 del matí en el hall de l'edf Arenals de la Universitat Miguel Hernández d'Elx.

  Concentració a les 9 del matí a la porta del mateix edifici per a la foto de família i eixida d'Elx, arribant al cementeri d'Alacant a les 17.30 h. on es realitzarà l'acte final davant la tomba de Miguel Hernández

Més informació

Telf.: 966 478 105 / 966 478 103 - sendadelpoeta_ivaj@gva.es

Si necessites allotjar-te en la ciutat d'Alacant, t'oferim l'allotjament idoni per a tu, en la RESIDÈNCIA JUVENIL LA FLORIDA, en habitacions individuals.

Preus tarifa individual des de 9,69 €.  Preus tarifa grup des de 8,08 €.
Telèfon residència: 965 918 250 Telèfon central de reserves: 961 607 642
 
Organitza: Institut Valencià de la Joventut

 

Recomanacions

 • Les pernoctacions es duran a terme en les instal·lacions designades per l'IVAJ, sent imprescindible que cada senderista porte el seu propi sac de dormir i una estoreta per a posar-la davall.
 • El recorregut es realitza en la seua totalitat a peu pel que es recomana portar almenys dos parells de calçat còmode, calcetins de recanvi i un bastó per a facilitar el camí.
 • Atés que els senderistes estaran a costa de la climatologia, és també recomanable portar roba còmoda i una xicoteta motxilla de mà amb: protecció solar, ulleres i gorra per al sol, un impermeable i una cantimplora amb aigua.
 • És imprescindible també que els senderistes disposen de barretes energètiques i begudes isotòniques així com d'un necesser individual que incloga utensilis de neteja personal.
 • A més seria convenient que cada senderista portara damunt la targeta SIP (targeta sanitària) i el DNI.
 • Només s'acceptarà l'acompanyament de gossos guia.
 • La senda del poeta és una activitat de senderisme no competitiva per tant els participants no han de sobrepassar a la capçalera del grup ja que en eixe cas s'estaria fora de les condicions que cobrixen l'activitat.
 • Durant el trajecte, hi ha certs punts que transcorren per vies obertes al trànsit rodat. Per a això es comptarà amb la col·laboració de la Guàrdia Civil de Trànsit i de les Policies Locals de cada municipi. Per això se sol·licita la màxima col·laboració dels senderistes en l'agilització del pas.
 • El senderista haurà de seguir el recorregut oficial marcat per l'organització, sent cada un individualment l'únic responsable dels seus errors. Per tant l'organització no es farà responsable dels possibles accidents que puguen ocórrer en cas d'imprudència o per no seguir les indicacions dels monitors-guia o de les forces i cossos de seguretat i salvament.
 • La senda discorre per entorns de gran valor mitjà ambiental, per este motiu, es fa un crida a tots els participants per a mantindre el màxim respecte per l'entorn, així com la neteja. L'organització podrà expulsar de l'activitat a qualsevol persona que incomplisca les dites prescripcions o mantinga conductes perjudicials per al medi ambient, així com a aquell que adopte conductes temeràries, perilloses o que impedisquen el bon funcionament de l'esdeveniment. 
 • Durant la marxa s'efectuaran diverses parades tècniques per a recobrar forces.
 • Suspensió o modificació de la ruta. L'organització podrà modificar, parcial o totalment, el recorregut degut a causes meteorològiques adverses. Si es donaren causes de força major que impediren la celebració de la Senda, l'activitat i els seus esdeveniments quedarien suspesos.

VÍDEO DE LA SENDA DEL POETA 2016