Visualització de contingut web

FORMACIÓ

Animació en el temps lliure infantil i juvenil
Des de les Escoles d'Animació Juvenil es proporciona una formació adequada a totes les persones interessades en participar en activitats d'animació en el temps lliure infantil i juvenil.

Tema Jove

L'IVAJ convoca beques per a pràctiques. Els requisits, entre d'altres, són: ser residents a la Comunitat Valenciana, no ser major de 35 anys, i tenir la llicenciatura o el grau en algunes titulacions.

Programa de formació per a personal tècnic de joventut de l'IVAJ. L'objectiu d'aquest programa és proporcionar als tècnics de joventut un conjunt de coneixements i tècniques que els permeta desenvolupar millor i més eficaçment el seu treball quotidià

Idiomes
Cursos d'idiomesSummer camps amb classes i activitats en anglés per als més jóvens

Residències juveniles
Les residències juvenils de l'IVAJ ofereixen allojament a jóvens que, pels seus estudis, han de desplaça-rse fora del seu domicili.

També pots accedeir a cursos d'altres entitats a la nostra Agenda #Qfer

Que es el IVAJ video

D'interès

L'Estratègia Valenciana de Joventut 2019-2023 aposta per la inclusió activa i l'apoderament de les persones joves

L'Estratègia Valenciana de Joventut 2019-2023 aposta per la inclusió activa i l'apoderament de les persones joves

El secretari autonòmic d'Inclusió i de l'Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez, ha explicat que la 'Estratègia Valenciana de Joventut 2019-2023' és "una caixa d'eines per a aprendre i construir col·lectivament" el futur de la joventut, amb un aposta per "la seua inclusió activa i el seu empoderament". 
 
L'Estratègia, aprovada per unanimitat en el Consell Rector de l'IVAJ, és un document "amb mapes i brúixoles per a caminar durant els pròxims cinc anys, facilitant els recursos necessaris per a dinamitzar les mesures i accions concretes", ha explicat Ibáñez, qui ha manifestat el seu compromís d'afrontar el seu compliment "des de la corresponsabilitat" de totes les parts. 
 
Sis eines bàsiques 
El secretari autonòmic ha destacat que l'Estratègia compta amb "eines bàsiques" per a la seua execució, com el Consell Rector de l'IVAJ, espai de participació, cooperació i codecisió per part de tots els agents: joves, entitats i consell de la joventut, professionals, municipis i Generalitat, o l'oficina tècnica de l'Estratègia. 
 
Així mateix, contempla la posada en marxa de l'Observatori Valencià de la Joventut, amb seu a Alacant, i amb recursos humans i econòmics propis per a desenvolupar el Mapa d'Equipaments i Serveis, el Mapa de Serveis Sectorials a la Joventut; el Mapa Professional de les Polítiques de Joventut i, el més important, el Mapa de la Participació Juvenil 
 
La comissió interdepartamental de joventut és una altra de les eines per a "garantir la transversalitat" de les polítiques de joventut en la Generalitat, juntament amb els plans territorials de joventut, d'un municipi o d'una agrupació de municipis, que serviran per a desplegar de forma directa i en contacte amb la gent jove polítiques públiques adaptades a la realitat territorial i de l'entorn. 
 
Ibáñez ha assenyalat que un altre instrument potent amb el qual compta l'Estratègia és "la pròpia Xarxa Jove, amb un equip de professionals que dona suport i acompanya el seu desplegament en el conjunt del territori". 
 
En esta línia, ha recordat el pla de cofinançament local que preveu en 2023 tindre l'estructura professional territorial més forta de tot l'Estat amb la contractació de 542 professionals, dels 96 ja s'han pressupostat en 2019. 
 
L'Estratègia segueix l'estructura del Pla Valencià d'Inclusió i Cohesió Social,(VICS) amb els seus tres eixos estratègics: el primer, el 'Foment de l'autonomia jove' que busca garantir la igualtat d'oportunitats i equitat, amb la renda valenciana d'inclusió; l'accés garantit als serveis públics com a Educació, Sanitat, Serveis Socials, Habitatge, Mobilitat i Cultura, així com les polítiques d'ocupació i inserció sociolaboral. 
 
El segon eix, 'Cohesió, socialització i àmbit relacional' inclou, entre altres, les mesures del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, campanyes com 'No em toques el WhatsApp', dirigides a la població jove, formació i cursos d'educació afectiu-sexual, punts violeta en els festivals. També incorpora mesures de l'Estratègia Valenciana d'Igualtat de Tracte, No-Discriminació i Prevenció dels Delictes d'Odi. 
 
El tercer eix és l''Equitat Territorial', basada en el municipalisme i la proximitat, especialment, a través de #XarxaJove, i els consells locals i territorials de la joventut, amb mesures concretes dirigides a combatre la despoblació i fomentar la ruralitat.