Visualització de contingut web

Preguntes freqüents - Temps Lliure

Si tens dubtes sobre els programes de formació de l'IVAJ o sobre els continguts específics per a la recerca de formació, posa't en contacte amb nosaltres. Pots llegir les respostes a les consultes que altres persones han fet en l'apartat de Preguntes freqüents. Si no trobes, però, resposta a la teua demanda, envia'ns la consulta, i assessors especialitzats et respondran de forma personalitzada 

Activitats

FAQ - Quina documentació he de presentar per a formalitzar una reserva?

Quina documentació he de presentar per a formalitzar una reserva?

DNI i, si s'escau, el Carnet Jove. Els menors deuran presentar autorització dels pares o tutors legals.

FAQ - On reservar?

Activitats. Camps de Voluntariat

FAQ - Si no puc inscriure'm personalment en un Camp de Voluntariat, què puc fer?

Si no puc inscriure'm personalment en un Camp de Voluntariat, què puc fer?

Si no pots acudir personalment a inscriure't el dia i hora que t'ha correspost en el sorteig pots autoritzar una altra persona perquè ho faça en el teu nom. Únicamente has de firmar una autorització i entregar-li una fotocòpia del teu DNI.

FAQ - A partir de quina edat es pot participar en els Camps de Voluntariat?

A partir de quina edat es pot participar en els Camps de Voluntariat?

 • En els Camps de Voluntariat realitzats en la Comunitat Valenciana l'edat per a participar és de 18 a 26 anys.
 • En les restants comunitats autònomes l'edat per a participar oscil·la entre els 15 i els 30 anys. Algunes comunitats autònomes organitzen torns per a participants entre 15 i 17 anys.
 • En els camps celebrats en l'estranger l'edat mínima per a participar són 18 anys. La màxima solen ser 30 anys encara que pot variar depenent de l'organització que realitze el camp.

FAQ - On reservar?

Campaments per a jóvens

FAQ - A qui es dirigeixen estes activitats?

A qui es dirigeixen estes activitats?

En funció de l'activitat que es contracte. Per a l'estiu del 2017, les edats varien entre els joves que hagen nascut en 2005 o en anys anteriors, fins als 14 anys o per a aquells joves que hagen nascut en 2003 o en anys anteriors, fins als 17 anys.

Més informació

 

 

Carnets

¿Cómo pagar el importe de los carnets?

Com pagar l'import del carnet?

En efectiu o amb targeta, en les oficines de l'IVAJ. En les entitats col·laboradores per mitjà de transferència.

¿Dónde se pueden solicitar los carnés?

On es poden sol.licitar els carnets?

A les oficines de l'IVAJ i en altres entitats, com ara ajuntaments o universitats, a través dels centres d'informació juvenil.

FAQ - Obtindré suficients descomptes?

Obtindré suficients descomptes?

En general són descomptes en museus, exposicions, restaurants, botigues, allotjaments..., però varien molt d'un país, o ciutat, a un altre. Et recomanem visitar la pàgina de descomptes de la ISTC per a comprovar si hi ha descomptes interessants al lloc de destinació del teu viatge.

FAQ - Com justificar que soc estudiant?

Com justificar que sóc estudiant?

Amb un certificat d'estudis, la matrícula, o per mitjà d'un document semblant en què conste l'any acadèmic actual.

FAQ - Quina validesa tenen els carnets?

Quina validesa tenen els carnets?

 • Els carnets d'albergs tenen un any de validesa natural (p.ex. del 12/02/2006 a l'11/02/2007). 
 • Els carnets d'estudiant i de professor es vinculen al curs acadèmic en vigor; és a dir,  la seua validesa s'inicia sempre al setembre i dura fins al desembre de l'any següent (15 mesos), independentment de la data d'emissió. És l'estudiant qui, en funció de les seues necessitats i de la data de sol·licitud, haurà de valorar si té prou amb el període restant.

Esquí

Com sol·licitar un curs

Com sol·licitar un curs

Els cursos estan adreçats a jóvens de 14 a 35 anys. En el moment de fer la reserva s'ha de presentar el DNI i, per a obtindre el descompte corresponent, el Carnet Jove. Els menors d'edat hauran de presentar a les nostres oficines una autorització (model d'autorizació).

Els cursos es sol·liciten a les oficines IVAJ com a mínim 15 dies abans del començament del curs, en temporada baixa (de gener a maig i d'octubre a desembre), i 30 dies abans, en temporada alta (de juny a setembre).

Per als cursos als Estats Units i Canadà, 30 ó 60 dies abans de la data del començament del curs, depenent de si cal o no visat d'estudiant.

Preus, Condicions i Forma de pagament

Preus, Condicions i Forma de pagament

En el moment de sol·licitar la inscripció per a un curs s'haurà d'abonar el 40% de l'import. El 60% restant haurà d'abonar-se una vegada confirmada la reserva de plaça per part de l'escola, quan ho sol·licite l'oficina i abans del començament del curs, excepte ofertes especials. 

La reserva de plaça en els cursos publicats en este programa no es considera definitiva fins que no se'n reb la confirmació  de l'escola. 

Una vegada l'oficina confirme la plaça, l'estudiant pot reservar els vols i la resta de transports que necessite utilitzar durant l'estada lingüística. Així que l'estudiant haja comprat els bitllets de vol, haurà de comunicar-ne els detalls a l'oficina gestora, perquè els faça saber als responsables de l'escola i de l'allotjament. 

Abans del començament del curs, a l'estudiant se li lliurarà un certificat d'inscripció, juntament amb la documentació relativa a l'escola. El termini varia bastant (entre un mes i la mateixa setmana d'inici del viatge), depenent de l'escola i de la temporada per a la qual s'haja reservat el curs. L'estudiant no s'ha de preocupar de res, si la reserva ha sigut confirmada.

El preu no inclou

 • Les despeses de viatge fins al país de destinació.
 • Les despeses de transport local.
 • Les activitats i excursions opcionals dels programes de cada escola.
 • Els trasllats .

Molt important: Els jóvens de 14 i 15 anys han de posar una atenció especial a l'hora de triar la companyia aèria, ja que no totes permeten viatjar a soles (sense acompanyant) els jóvens menors de 16 anys. 

Modificació de preus

Els preus dels cursos que apareixen en el Programa han sigut elaborats al desembre de 2016. Si posteriorment es produeixen fluctuacions en les distintes divises, l'organització es reserva el dret de modificar els preus per a adequar-los-hi. Els canvis de preus o programes es publicarian en l'apartat d'actualitzacions del nostre web.

Davant de successos greus o imprevists, l'organització es reserva el dret de modificar el contingut o les característiques particulars d'un curs determinat del Programa, i fins i tot d'anul·lar-ho sempre que hi haja raons justificades per a fer-ho. Únicament en el cas d'anul·lació d'un curs per part de l'organització, es tornaran íntegrament els diners que l'estudiant haguera abonat.

Els preus dels cursos estan expressats en euros i són correctes excepte errada tipogràfica o d'impressió. L'organització no es responsabilitza d'este tipus d'errades.

Allotjament

Allotjament

Generalment, els estudiants coneixeran l'adreça de l'allotjament al país de destinació abans d'eixir d'Espanya. En el cas d'allotjament en família, poden haver-hi canvis de família a última hora. Excepte en aquelles escoles que indiquen una altra cosa, la incorporació es farà el diumenge anterior al començament del curs, i l'habitació s'haurà de deixar el dissabte de la setmana en què el curs acabe. 

L'estudiant haurà de respectar el compliment de les normes internes de funcionament de les escoles, residències i allotjaments familiars. Qualsevol comportament irregular, contrari a les normes o que afecte el normal desenvolupament del curs, facultarà l'IVAJ.GVA JOVE o la direcció de l'escola a suspendre la participació de la persona interessada en el curs o activitat corresponent. 

Si això passava, l'IVAJ.GVA JOVE no es farà responsable del viatge de tornada del participant ni li reemborsarà cap quantitat per la part del programa no realitzada.

Allotjament en Residència

Allotjar-se en una residència permet relacionar-se amb estudiants de tot el món. Normalment este tipus d'allotjament està adreçat a majors de 18 anys i s'ha de tindre en compte que a l'estudiant se li pot demanar que abone una fiança que se li tornarà a l'eixida, en lliurar les claus. La devolució de la fiança de vegades es fa efectiva mitjançant transferència bancària al compte de l'estudiant, en un termini que podria arribar fins a un mes. 

És possible que algunes residències demanen una targeta de crèdit com a depòsit. És convenient que, en arreplegar-la, l'estudiant comprove que no hi ha cap càrrec. L'estudiant s'ha de comprometre a acceptar les normes bàsiques que establisca la residència. Els estudiants que decidisquen allotjar-se en residència hauran de portar les tovalles que necessiten.

Allotjament en Família

El concepte "família" comprén des de la família tradicional amb criatures, fins a persones que viuen soles, amb criatures o sense, que ofereixen una habitació per a estudiants d'idiomes. 

L'allotjament en família permet completar el programa acadèmic de l'escola, ja que s'e nriqueix amb l'aportació cultural d'altres costums. Per això és molt important que l'estudiant es comprometa a acceptar i a compartir les normes bàsiques de convivència que establisca la família. No obstant això, si hi haguera factors que suposen una dificultat important per a l'estudiant i que feren malbé el bon aprofitament de la seua estada lingüística (en referència al desplegament del curs o a l'allotjament), l'estudiant està en el seu dret de comunicar-ho a la direcció de l'escola, la qual, després d'avaluar-ho i estudiar-ho, adoptarà les mesures pertinents. Si l'escola no hi donara una solució adequada, l'estudiant haurà de posar-se en contacte immediatament amb l'oficina de TURIVAJ amb què va contractar el curs. 

Els estudiants allotjats en família hauran de notificar als seus amfitrions el dia i l'hora aproximada d'arribada. 
Per regla general, les famílies viuen a 20 - 45 minuts (amb autobús o amb tren) de l'escola; tot i que podria ser 60 minuts, depenent de la dimensió i el nombre d'habitants de la ciutat en qüestió.

 • La casa

Has de respectar les normes de la família i vigilar aspectes com:

 • No fer soroll, sobretot a les nits. 
 • No posar massa alt el volum de la ràdio. 
 • No ocupar durant massa temps el lavabo, si és comú. 
 • No fumar davant dels altres, si els molesta. 
 • No rebre telefonades després de les 22 hores.
 • En fi, totes aquelles normes de caràcter bàsic necessàries per a la vida en comú. 
 • La neteja

Les tovalles i els llençols, els canviarà regularment la família, la qual també s'ocuparà de la neteja de l'habitació. Això no obstant, hauràs de fer-se el llit i mantindre les teues coses en ordre. 
A l'hora de llavar la roba, la família amfitriona et pot indicar una bugaderia pròxima o, fins i tot, potser que et propose llavar-la a la casa en determinades condicions. 

En cap cas no s'inclou la planxada de roba.

 • El lavabo

Normalment, et podràs dutxar cada dia. Sovint a les cases hi ha acumuladors d'aigua calenta, per la qual cosa el consum ha de ser moderat per part de tots. Així mateix, hauràs de deixar net el lavabo després d'usar-lo. 

 • Telèfon

Has de demanar permís per a usar el telèfon de la família, i procurar utilitzar-lo amb moderació i consideració. I també, tindre en compte que has d'abonar les telefonades que faces. Per a telefonades internacionals és preferible que compres una targeta i telefones des d'una cabina.

 • Eixides/Visites

Les famílies solen donar una clau de la porta d'entrada a la casa a l'estudiant. Has d'anar amb cura de no perdre-la; perquè si la perds, la família podria, legítimament, voler canviar el pany de casa a càrrec teu. També és normal que hages de reposar qualsevol objecte de la casa que trenques o espatles. 

Quant a les visites, abans de portar companyia a la casa, has de preguntar a la família si els sembla bé.

 • Menjars

En els casos de mitja pensió, rebràs el desdejuni i una altra menjada calenta tots els dies (dinar o sopar). Si el curs inclou pensió completa, el dinar sol ser de pícnic, a base d'entrepans lleugers. T'has d'assegurar de conéixer les hores en què la família sol menjar per no arribar-hi tard. Si has de faltar a alguna menjada, ho has de dir amb temps a la família perquè ho puguen previndre. Si l'absència és justificada, potser et podran deixar preparat un sopar fred o un entrepà. La no-presentació a l'hora habitual per a rebre este servei no comporta la possibilitat de reclamar cap import. 

En qualsevol cas, i pel que fa al menjar, has d'estar preparat per a acceptar que les coses seran diferents i fer un esforç per adaptar-t'hi. No obstant això, si hi ha alguna cosa a la qual no et pots acostumar, parla-ho amb la família. 

I recorda: si ocorre alguna incidència al teu allotjament, en primer lloc comenta-ho amb la família. Si continues tenint el problema, parla'n amb la persona responsable dels allotjaments a l'escola o amb la direcció. Si el problema persisteix, posa't en contacte amb la teua oficina TURIVAJ.

Altres opcions d'allotjament que s'ofereixen en este programa són apartaments o pisos compartits, en els quals l'estudiant ha de tindre en compte que no sempre conviurà amb altres jóvens. 

El meu fill/a tindrà algú a qui dirigir-se?

El meu fill/a tindrà algú a qui dirigir-se?

Si, en començar el curs, els estudiants mantindran una xarrada amb personal de l'escola, responsables d'allotjament i responsables del programa social, els quals seran, allí, el seu contacte per a qualsevol cosa que necessiten.

FAQ - Quan sol·licitar el curs?

Quan sol·licitar el curs?

Com a mínim un mes abans del començament, en temporada alta; encara que es recomana més antelació per als cursos de juliol i agost. En temporada baixa, 15 dies és el període mínim indispensable per a fer les gestions.

FAQ - A qui es dirigeixen estos cursos?

A qui es dirigeixen estos cursos?

A jóvens de 16 a 30 anys. Els menors hauran de presentar una autorització dels seus pares.

FAQ - Hi ha cursos tot l'any?

Hi ha cursos tot l'any?

Si, el programa funciona tot l'any. Hi ha escoles a què et pots incorporar cada dilluns i, en canvi, d'altres que marquen unes dates d'inici concretes per a cada curs.

FAQ - On reservar?