Visualització de contingut web

Preguntes freqüents - Erasmus+

Si tens dubtes sobre els programes de formació de l'IVAJ o sobre els continguts específics per a la recerca de formació, posa't en contacte amb nosaltres. Pots llegir les respostes a les consultes que altres persones han fet en l'apartat de Preguntes freqüents. Si no trobes, però, resposta a la teua demanda, envia'ns la consulta, i assessors especialitzats et respondran de forma personalitzada 

Servici Voluntari Europeu

FAQ - Què inclou

Què inclou?

E lCES (Cs Europeu de Solidaritat) està finançat pel programa Erasmus+. La voluntària o voluntari té cobert l'allotjament, la manutenció, el transport local si cal, el visat, una assegurança mèdica, suport lingüístic, si és necessari, i una xicoteta quantitat de diners mensuals, variable depenent del país de destinació i l'import del viatge (segons els trams quilomètrics que estableix el programa).

FAQ - Quant dura

Quant dura?

Hi ha CES de curta durada –fins a dos mesos– i de llarga durada –fins a dotze mesos. Només es pot realitzar un únic servei de llarga durada en tota la vida.

FAQ - Perquè serveix

Perquè serveix?

Ser voluntari implica créixer en valors com la solidaritat i el compromís amb els altres, tindràs l'oportunitat de participar activament en la societat i de contribuir al desenvolupament de comunitats locals. A més, molts projectes lluiten per a combatre la desigualtat social i fomentar la inclusió de les persones amb menys oportunitats, amb la qual cosa el teu paper pot ser més rellevant encara.

Al final del voluntariat, gràcies a la relació amb la comunitat local, coneixeràs un nou idioma, un nou país, una nova cultura... És una experiència molt completa gràcies a la qual podràs millorar les teues habilitats personals i professionals, i guanyar en autonomia i independència.

 

FAQ - Vull anar-me'n de voluntari/ària, on m'haig d'apuntar

Vull anar-me'n de voluntari/ària, on m'haig d'apuntar?

Pots inscriure't des dels 17 anys, però no podràs començar la teua activitat fins que hages complit 18. En els projectes del Cos Europeu de Solidaritat poden participar joves de fins a 30 anys

Registra't al PORTAL DEL CES. Després d'un senzill procés d'inscripció, podràs resultar seleccionat per a incorporar-te a tota una sèrie de projectes amb forma d'activitats de voluntariat, projectes de solidaritat o treball i pràctiques.

Entra, informa't i registra't per participar en el Portal de CES

FAQ - On puc aconseguir informació sobre projectes de voluntariat en altres països

On puc aconseguir informació sobre projectes de voluntariat en altres països??

Hi ha una base de dades amb totes les organitzacions acreditades pel Programa, tant d'enviament com d'acollida. Les dades que hi apareixen són suficients per a saber quin és l'àmbit d'actuació en què treballen les entitats, i les seues peculiaritats, referències, domicili social i manera de contactar-hi.

FAQ - Cal contractar una assegurança per a l'intercanvi?

Cal contractar una assegurança per a l'intercanvi?

Sí, és obligatori. Cada beneficiari està obligat a subscriure la seua pròpia assegurança col·lectiva, que ha de cobrir: malaltia, accident, defunció i incapacitat permanent, i també repatriació, responsabilitat civil i pèrdua de documents d'identitat i de viatge.