Destacat

« Ves enrere

Validessa i terminis administratius #COVID19

Validessa i terminis administratius #COVID19

INFORMACIÓ IMPORTANT - CRISIS COVID19

 

– Validesa del DNI i els seus certificats de signatura electrònica

Es prorroga la validesa fins al dia 13 de març de 2021, quedant anul·lades les cites prèvies i només atenent l'expedició de documents per motius d'urgència justificats.

 

- Certificat digital

Circular per a obtindre el certificat digital no és una de les activitats permeses. No obstant això, es podrà obtindre un certificat de l'ACCV www.accv.es, a través d'APSC (en línia), amb el DNI-e.

Continuen actius tots els serveis en línia: renovació, descàrrega de certificats de representant d'entitat en fitxer, o la descàrrega de certificats no personals.

Si es planteja algun cas de força major o situació de necessitat, aconsellem que us poseu en contacte amb l'organisme responsable del tràmit que vulgueu  fer per a buscar solucions.

 

– Validesa del carnet de conduir e ITV

Per als carnets de conduir que caduquen durant l'estat d'alarma (des del 14 de març), es prorroga la vigència mentre dure el mateix, fins 60 dies després de l'acabament de l'estat d'alarma.

Els terminis establits per a efectuar la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV), també queden suspesos durant l'estat d'alarma, eliminant l'obligació de passar la inspecció.

 

– Tràmits administratius i processals

Es suspenen i s'interrompen els terminis per a tramitar qualsevol procediment amb l'Administració. EXCEPTE per als tràmits que tenen a veure amb l'àmbit d'afiliació, liquidació i cotització de la Seguretat Social o els terminis tributaris per a la presentació de les declaracions i autoliquidacions tributàries. En el cas de la Declaració de la Renta, es manté el termini des de l'1 d'abril fins al 30 de juny.

 

– Educació

  • Es suspenen les classes presencials, però es mantenen les activitats educatives de les modalitats a distància i en línia.

  • L'avaluació serà contínua, la promoció de curs serà la norma general i la titulació ha de ser la pràctica habitual per a l'alumnat de 4t d'ESO i de 2n de Batxillerat i FP.

  • El tercer trimestre es dedicarà a la recuperació, el repàs i el reforç, amb activitats degudament tutoritzades i evitant sobrecarregar l'alumnat.

  • Les Proves d'Avaluació del Batxillerat per a l'Accés a la Universitat (PAU) es realitzaran en les següents dates:

    • Primera convocatòria: els dies 7, 8 i 9 de juliol. Les notes es publicaran el 17 de juliol i el termini per a la revisió serà els dies 18, 20 i 21. Les notes definitives seran publicades el 24 de juliol. La prescripció a la Universitat serà de l'1 al 28 de juliol.

    • Segona convocatòria: els dies 8, 9 i 10 de setembre. Les notes es publicaran el 16 de setembre i el termini per a la revisió serà els dies 17, 18 i 21. Les notes definitives seran publicades el 22 de setembre. La preinscripció s'ha establit del 14 al 21 de setembre.

    • Les proves per a majors de 25 anys es realizarán el 4 i 11 de juliol, i el 24 de juliol per a les notes definitives.

 

– Correus

L'horari es redueix de 9:30 a 12:30 i es redueixen les operacions a aquelles que corresponen a serveis de necessitat (com l'enviament de diners, per exemple).

 

– Transport

Es limiten els desplaçaments a aquells per necessitat que s'estableixen en el RD 463/2020

a) Adquisició d'aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat.

b) Assistència a centres, serveis i establiments sanitaris.

c) Desplaçament al lloc de treball.

d) Retorn al lloc de residència habitual.

e) Assistència i cura a majors, menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.

f) Desplaçament a entitats financeres i d'assegurances.

g) Per causa de força major o situació de necessitat.

h) Qualsevol altra activitat d'anàloga naturalesa.

En el cas que es tinguera algun bitllet de transport, hauràs de posar-te en contacte amb l'empresa perquè et donen la solució, que pot variar (per exemple pot ser la devolució o un descompte en futures compres).

 

– Renfe

Redueix el servei al 30%, a la venda només 1/3 de les places disponibles durant l'estat d'alarma.

En tots els bitllets per a viatjar fins al 28 de març (comprats abans del 16 de març) s'aplicarà una devolució automàtica del 100% de l'import.

Per a aquells bitllets comprats a partir del 20 de març s'aplica el reemborsament en futures compres de bitllets.

 

– Allotjaments

En el cas que es tinguera alguna reserva d'allotjament per al període que dura l'estat d'alarma, hauràs de posar-te en contacte amb l'empresa que ho gestiona perquè et donen la solució, que pot variar (per exemple pot ser la devolució o un descompte en futures compres).

 

- Espectacles públics i activitats esportives i d'oci

Es suspén l'apertura al públic d'establiments que desenvolupen espectacles públics i activitats esportives i d'oci. En aquests casos, la majoria dels esdeveniments (concerts, teatre, espectacles esportius, etc.) s'han ajornat a altres dates. Però les empreses responsables tenen l'obligació de gestionar la devolució de les entrades, segons s'estableix en el RD 2816/1982. D'aquesta manera, cada empresa estableix el seu procediment, així que posa't en contacte amb l'empresa que gestiona de la venda d'entrades (que a vegades no coincideix amb la que promou l'esdeveniment).