Destacat

« Ves enrere

Els ajuntaments de la Comunitat aposten per JOOP!!

Els ajuntaments de la Comunitat aposten per JOOP!!

València (12.12.18). L'IVAJ ja ha organitzat sengles trobades per a municipis de Castelló i d'Alacant, dins del programa de municipalització de les polítiques de joventut.
 
Jesús Martí ha indicat que "en esta nova edició de Jove Oportunitat sol·licitem el treball conjunt de les àrees d'educació, joventut i serveis socials i augmentar el nombre de joves que puguen construir el seu projecte de vida".A més, ha presentat esta tercera edició de Jove Oportunitat (JOOP), un programa de l'IVAJ i del Fons Social Europeu, destinat a reintegrar en el sistema educatiu i motivar a joves que han abandonat els estudis. 
 
En la trobada han participat representants de 20 ajuntaments:  Alaquàs, Alberic, Alboraia, Aldaia, Algemesí, Bellreguard, Benigànim, Bonrepòs i Mirambell, Burjassot, Canals, L'Enova, La Pobla de Farnals, La Pobla de Vallbona, Lliria, Meliana, Mislata, Quart de Poblet, Vilamarxant, Xàtiva i  Xirivella així com de la Mancomunitat de la Canal de Navarrés interessats en la posada en marxa del programa o el seu manteniment en 2019. 
 
Jove Oportunitat – JOOP - és un programa dissenyat i organitzat per l'IVAJ l'objecte del qual és la realització d'accions de motivació i orientació per a joves entre 16 i 21 anys que han abandonat els estudis. S'insereix en l'Estratègia Europea 2020 que ha fixat com a meta la reducció d'esta situació, malauradament amb gran  incidència en la Comunitat Valenciana.
 
Martí ha valorat que "treballem amb joves que estan fora del sistema educatiu i amb poques expectatives en el mercat laboral, són joves que es troben travessant un moment d'incertesa en les seues vides. Com a programa de segona oportunitat, JOOP acudeix en el seu suport i constituirà, per a ells i elles, una experiència vital de canvi i ho fem a través dels ajuntaments que coneixen les realitats i necessitats locals".
 
L'objectiu és aconseguir que estos joves tornen al sistema educatiu per a completar una FP de Grau Mitjà. Però, prèviament, necessiten motivació, reforç de la seua autoestima i ajuda per a construir un projecte integral de vida, a través del coaching actitudinal, en grups de 8 i 15 participants.
 
També es requereix la implicació dels centres d'educació secundària del municipi, la principal funció del qual serà derivar cap al programa a  joves que han passat per les seues aules i que poden beneficiar-se del programa. 
 
El programa proporciona així mateix orientació sobre les diferents famílies professionals de la FP, però des d'un enfocament absolutament pràctic: mitjançant la visita a 20 empreses d'acolliment, on els mostren el treball real al qual porta cada titulació de la FP.
 
En les visites, els xics i xiques de JOOP (joopers) descobreixen la seua vocació. I este descobriment els proporcionarà l'energia necessària per a prendre la decisió de tornar als estudis. Per a aquelles persones joves que no s'hagueren titulat en l'ESO, JOOP els ofereix un mòdul de formació acadèmica per a preparar la prova d'accés a la FP de grau mitjà. Per als altres joopers del grup, es realitzen sessions de refresc acadèmic, que els permetran, al curs següent, tornar al sistema educatiu amb majors possibilitats d'èxit.