Destacat

« Ves enrere

Dia Europeu de la informació juvenil

Dia Europeu de la informació juvenil

El 17 d'abril es celebra el Dia Europeu de la Informació Juvenil. Els Serveis de la Xarxa Valenciana d'Informació Juvenil estan preparant una campanya en xarxes socials i nombroses activitats per a donar a conèixer la importància que té per a l'autonomia de les persones joves disposar d'informació completa, objectiva, fiable i comprensible.

L'IVAJ participarà en aquesta campanya utilitzant els hashtag #RedSIJ #EYID2018 #youthinfo i #XarxaJove.

Més informació

 

 

Descarrega el model de xapa del Dia de la Informació Juvenil

 

L'IVAJ se sumisca al Dia Europeu de la Informació Juvenil i reivindica el seu valor a la Comunitat Valenciana

L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), amb l'objectiu de revindicar el paper de la informació juvenil a la Comunitat Valenciana, se sumisca a la iniciativa de la Xarxa Europea ERYICA en el Dia Europeu de la Informació Juvenil, que se celebra el 17 d'abril . 

L'IVAJ participa en aquesta campanya utilitzant els hashtag #RedSIJ #EYID2018 #youthinfo i #XarxaJove. i convida a informadors i informadores juvenils de la Xarxa Valenciana d'Informació Juvenil, professionals de joventut, associacions juvenils i usuaris i usuàries d'aquests serveis a unir-se a la campanya en xarxes socials i a nombroses activitats per a donar a conèixer la importància que té per a l'autonomia de les persones joves disposar d'informació completa, objectiva, fiable i comprensible. 

El director general de l'Institut Valencià de la Joventut, Jesús Martí, ha destacat que, actualment, la Comunitat està interconnectada a través de 460 centres i punts d'informació juvenil que ofereixen serveis d'informació juvenil. En la web de l'IVAJ es pot consultar el mapa de la informació juvenil.


La Xarxa Valenciana d'*Informació i Animació Juvenil 

Jesús Martí ha indicat que "alguns dels nostres programes com Jove Oportunitat, en el qual participen 56 municipis de la Comunitat i més de 700 joopers comencen en el centre municipal d'informació juvenil". 

Els centres d'informació juvenil emeten el Carnet Jove, formen part de la xarxa amb descomptes en serveis culturals, esportius o de mobilitat i difonen programes com 'Viu la solidaritat', 'Erasmus+ Joventut'i molts altres recursos que es posen a la disposició dels centres d'informació juvenil. 

A més, ha destacat que són els artífexs que arriben als seus joves els programes com a M'importa d'Educació en Valors amb exposicions com #NoemtoqueselWhatsapp, #amb els refugiades o l'oferta d'activitats d'oci educatiu. 

Així mateix, ha recordat que la nova Llei de Polítiques Integrals de Joventut estableix que la Xarxa Valenciana d'*Informació i Animació Juvenil, integrada per aquells serveis promoguts per entitats sense ànim de lucre que tinguen per objecte desenvolupar serveis d'informació, formació, assessorament o orientació, especialment dirigits a joves en els seus processos d'emancipació, i que hagen sigut reconeguts i registrats per l'IVAJ. 

Anualment, l'IVAJ organitza Infòrum, una cita per a millorar la informació juvenil, la ultima edició es va celebrar al novembre de 2017, en la qual es van presentar programes innovadors i bones pràctiques en matèria de joventut.