Destacat

« Ves enrere

La Comunitat Valenciana obté 81 projectes del programa Erasmus+ Joventut

La Comunitat Valenciana obté 81 projectes del programa Erasmus+ Joventut

La Comunitat Valenciana ha obtingut en la convocatòria 2017 un total de 81 projectes i activitats Erasmus+ Joventut que ascendeixen a un total d'1.513.349 euros amb uns 2.500 participants.

Els 81 projectes es distribueixen en 28 del Servei Voluntari Europeu, 27 d'intercanvis juvenils, 15 de formació i mobilitat de treballadors i treballadores de joventut; 2 projectes d'associacions estratègiques de cooperació per a la innovació i les bones pràctiques i un d'accions combinades així com 8 projectes de diàleg estructurat i suport a la reforma de polítiques, amb una dotació total d'1.513.349 euros.

El director general de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) , Jesús Martí, ha valorat el dinamisme de les nostres entitats i associacions per a elaborar projectes que destaquen pel voluntariat per a la inclusió social, els intercanvis interculturals, i la formació de professionals de joventut".

Concretament, els 28 projectes K1 de Servei Voluntari Europeu (SVE), amb una dotació total de 505.725 euros són "el resultat tant de joves participants, com d'ajuntaments i així com de totes les entitats d'enviament i recepció que fan possible aquest programa", ha indicat el director general de l'IVAJ, Jesús Martí.

Quant als projectes K1 d'intercanvis juvenils, ha obtingut un finançament de 488.147 euros; li segueixen els 15 projectes de formació i mobilitat de treballadors de Joventut, dotats amb 236.288 euros i un projecte K1 d'Accions Combinades que inclou formació i intercanvi que ascendeix a 38.856 euros.

En el K2 d'associacions estratègiques de Cooperació per a la innovació i bones pràctiques, ascendeix a 102.650 euros i el K3 de diàleg estructurat i suport a les reformes de les polítiques ascendeix a 141.683 euros.

Vídeos amb les experiències SVE

L'IVAJ per a donar visibilitat a les iniciatives de voluntariat europeu ha publicat en el seu canal Youtube un vídeo que arreplega les experiències de joves participants en aquesta iniciativa que ofereix a joves residents en un país del programa, amb edats compreses entre els 17 i els 30 anys, l'oportunitat de realitzar activitats de voluntariat en els països de la Unió Europea o d'un país veí associat i, d'aquesta manera, contribuir a una causa social, obrir-se a altres realitats i enriquir-se a través de l'intercanvi i la participació.

Les activitats de voluntariat són de diversa índole, com a labors solidàries amb persones refugiades, activitats relacionades amb el medi ambient, suport escolar i extraescolar infantil i juvenil, atenció a persones majors i amb diversitat funcional, col·laboració en organitzacions no governamentals, participació en la preparació d'esdeveniments culturals relacionats amb els drets humans i els valors democràtics, entre d'altres.

Per a conéixer experiències, consultar ací