Destacat

Tens 18 anys i la ciutadania de la Unió Europea? Prepara't per a explorar Europa!

Tens 18 anys i la ciutadania de la Unió Europea? Prepara't per a explorar Europa!

DiscoverEU és una iniciativa de la Unió Europea que t'ofereix l'oportunitat de viatjar per tota Europa. Desplaçant-te principalment amb tren (hi ha excepcions per a les persones que viuen en illes o en zones remotes), descobriràs els impressionants paisatges d'Europa i la seua infinitat de ciutats i pobles de tota mena. També tindràs l'ocasió de conéixer a altres viatgers amb idees semblants a les teues, ser més independent, guanyar autoconfiança i explorar la teua identitat europea. Et pots presentar en les dues rondes de candidatures que s'organitzen cada any: si et seleccionen, la Unió Europea et donarà un bo de viatge.  
 
Com a ambaixador o ambaixadora de DiscoverEU, et convidem a explicar-nos les teues experiències de viatge a través de xarxes socials com Instagram, Facebook o Twitter, utilitzant l'etiqueta #DiscoverEU. També podries donar una xarrada en el teu centre escolar o comunitat local. Una altra possibilitat és participar en el concurs de foto i vídeo #DiscoverEU photo/video #Competition i guanyar fantàstics premis. Per a inspirar-te, mira les fotografies i vídeos de les edicions anteriors.
 

Europa està als teus peus: dóna el primer pas!

L'Estratègia Valenciana de Joventut 2019-2023 aposta per la inclusió activa i l'apoderament de les persones joves

L'Estratègia Valenciana de Joventut 2019-2023 aposta per la inclusió activa i l'apoderament de les persones joves

El secretari autonòmic d'Inclusió i de l'Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez, ha explicat que la 'Estratègia Valenciana de Joventut 2019-2023' és "una caixa d'eines per a aprendre i construir col·lectivament" el futur de la joventut, amb un aposta per "la seua inclusió activa i el seu empoderament". 
 
L'Estratègia, aprovada per unanimitat en el Consell Rector de l'IVAJ, és un document "amb mapes i brúixoles per a caminar durant els pròxims cinc anys, facilitant els recursos necessaris per a dinamitzar les mesures i accions concretes", ha explicat Ibáñez, qui ha manifestat el seu compromís d'afrontar el seu compliment "des de la corresponsabilitat" de totes les parts. 
 
Sis eines bàsiques 
El secretari autonòmic ha destacat que l'Estratègia compta amb "eines bàsiques" per a la seua execució, com el Consell Rector de l'IVAJ, espai de participació, cooperació i codecisió per part de tots els agents: joves, entitats i consell de la joventut, professionals, municipis i Generalitat, o l'oficina tècnica de l'Estratègia. 
 
Així mateix, contempla la posada en marxa de l'Observatori Valencià de la Joventut, amb seu a Alacant, i amb recursos humans i econòmics propis per a desenvolupar el Mapa d'Equipaments i Serveis, el Mapa de Serveis Sectorials a la Joventut; el Mapa Professional de les Polítiques de Joventut i, el més important, el Mapa de la Participació Juvenil 
 
La comissió interdepartamental de joventut és una altra de les eines per a "garantir la transversalitat" de les polítiques de joventut en la Generalitat, juntament amb els plans territorials de joventut, d'un municipi o d'una agrupació de municipis, que serviran per a desplegar de forma directa i en contacte amb la gent jove polítiques públiques adaptades a la realitat territorial i de l'entorn. 
 
Ibáñez ha assenyalat que un altre instrument potent amb el qual compta l'Estratègia és "la pròpia Xarxa Jove, amb un equip de professionals que dona suport i acompanya el seu desplegament en el conjunt del territori". 
 
En esta línia, ha recordat el pla de cofinançament local que preveu en 2023 tindre l'estructura professional territorial més forta de tot l'Estat amb la contractació de 542 professionals, dels 96 ja s'han pressupostat en 2019. 
 
L'Estratègia segueix l'estructura del Pla Valencià d'Inclusió i Cohesió Social,(VICS) amb els seus tres eixos estratègics: el primer, el 'Foment de l'autonomia jove' que busca garantir la igualtat d'oportunitats i equitat, amb la renda valenciana d'inclusió; l'accés garantit als serveis públics com a Educació, Sanitat, Serveis Socials, Habitatge, Mobilitat i Cultura, així com les polítiques d'ocupació i inserció sociolaboral. 
 
El segon eix, 'Cohesió, socialització i àmbit relacional' inclou, entre altres, les mesures del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, campanyes com 'No em toques el WhatsApp', dirigides a la població jove, formació i cursos d'educació afectiu-sexual, punts violeta en els festivals. També incorpora mesures de l'Estratègia Valenciana d'Igualtat de Tracte, No-Discriminació i Prevenció dels Delictes d'Odi. 
 
El tercer eix és l''Equitat Territorial', basada en el municipalisme i la proximitat, especialment, a través de #XarxaJove, i els consells locals i territorials de la joventut, amb mesures concretes dirigides a combatre la despoblació i fomentar la ruralitat.
 
 

El Carnet Jove de la Comunitat Valenciana integra el carnet d'alberguista i nous descomptes en teatres i cinemes

El Carnet Jove de la Comunitat Valenciana integra el carnet d'alberguista i nous descomptes en teatres i cinemes

L'IIVAJ ha presentat en el Teatre Rialto de València la nova imatge de Carnet Jove, que incorpora el carnet d'alberguista internacional; nous descomptes en teatres, auditoris, filmoteca del Institut *Valencià de Cultura i 160 sales de cinemes de la Comunitat Valenciana. 
 
El director general de l'IVAJ, Jesús Martí, ha destacat que, des de 1988, el Carnet Jove s'ha fet cada vegada més present entre la joventut valenciana fins a arribar a prop de 250.000 usuaris, situant-se en un índex d'implantació entorn del 30% de la joventut valenciana. 
 
Martí ha valorat que el Carnet Jove "és una eina al servei de la joventut" que es presenta amb un disseny comú per a tots els territoris adherits a EYCA amb el lema 'Do more, Be more', per a facilitar la reciprocitat i la mobilitat, així com el reconeixement del 'Carnet Jove Europeu'. 
 
Carnet Jove i d'Alberguista 
El director general de l'IVAJ ha destacat que "som la primera comunitat autònoma que integra el Carnet Jove amb el carnet d'alberguista internacional i aquesta fusió té com a objectiu sumar avantatges, no competir ni substituir un carnet per un altre". 
 
Com el carnet d'alberguista té una validesa internacional en 90 països que formen HI ofereix milers de descomptes a tot el món. Els i les joves gaudiran dels avantatges del Carnet Jove i també en més de 300 albergs juvenils a Espanya i de més de 4.000 a tot el món, podran accedir a programes de mobilitat juvenil nacionals i internacionals i a descomptes complementaris als del Carnet Jove tant en entitats nacionals com en entitats d'altres països en transport, oci, restaurants o museus. 
 
Teatres al 50% i Filmoteca al 30% 
L'Institut Valencià de Cultura, a través del seu director general, Abel Guarinós, ha anunciat l'ampliació dels avantatges, que ja s'han gaudit amb motiu del 30 aniversari de Carnet Jove per a tot l'any, tant en el Teatre Arniches d'Alacant: arts escèniques, música i programació de Filmoteca; en el Teatre Principal de Castelló, l'Auditori de Castelló i Filmoteca, així com en el Teatre Principal de València, en el Teatre Rialto i la Filmoteca. 
 
En espectacles d'arts escèniques i concerts musicals, les persones titulars del Carnet Jove gaudiran, com a oferta exclusiva, d'un descompte del 50% en la seua entrada i ara també en la d'una persona acompanyant. 
 
Quant a projeccions de cinema, les persones titulars del Carnet *Jove gaudiran d'un descompte entorn del 30% en el preu de la seua entrada. 
 
D'estos descomptes solament quedaran excloses les programacions per a públic familiar o infantil, que ja tenen reduït el seu preu d'entrada i excepcionalment en els espectacles que s'indique expressament. 
 
Descomptes en 160 sales de cinemes 
Per part seua, l'Associació Valenciana d'Empresaris de Cinemes (Avecine) s'ha sumat com a entitat adherida a la Xarxa de Carnet Jove, aplicant entre un 10% i un 22% de descompte sobre la tarifa de l'entrada normal i depenent del dia en un total de 28 cinemes en tota la Comunitat Valenciana, -16 a València, 2 a Castelló i 10 a Alacant el que suposa un total de més de 160 sales-, oferiran aquests descomptes a partir de l'1 de març. A més, este acord d'adhesió permetrà realitzar promocions especials a les persones usuàries del Carnet Jove. 
 
Martí ha agraït a les 1.693 entitats adherides a la Xarxa del Carnet Jove: 708 d'Alacant; 210 de Castelló, 756 de València i 19 de fora de la Comunitat Valenciana, que contribuïsquen a millorar les condicions per al col·lectiu juvenil. 
 
Un reconeixement que ha fet extensiu a 87 ajuntaments de la Comunitat Valenciana, dels quals 37 Alacant, 11 de Castelló i 39 de València, així com a les seus de l'IVAJ que l'emeten en la seua modalitat clàssica. 
 
Així mateix, ha destacat a les sis entitats bancàries que emeten el Carnet Jove en la seua modalitat financera -Banc Sabadell, Bankia, CaixaBank, Grup Cooperatiu Cajamar, Caixa Ontinyent i Associació Valenciana de Cooperatives de Crèdit-, que col·laboren perquè el Carnet Jove sume avantatges.