Destacat

L'IVAJ obri el termini d'inscripció per als campaments de 2019

L'IVAJ obri el termini d'inscripció per als campaments de 2019

L'IVAJ ha iniciat la inscripció en les 433 places adjudicades en els campaments d'estiu 2019 per a adolescents i joves de 12 i 17 anys, que es realitzaran en els albergs de la Comunitat Valenciana de Biar, Benicarló, Benicàssim i Piles i d'altres comunitats autònomes, dins del programa Viu Jove. 
 
En total, participen 433 joves en les 17 propostes amb tres edicions de Summer Camp Biar, dues edicions de la nova proposta Ramonets Camp'N'Roll a Biar i dues d'activitats nàutiques amb anglés a Benicàssim 'English and Sailing'així com 10 campaments d'intercanvis juvenils.
 
Estos 10 campaments, en col·laboració amb les comunitats autònomes de Navarra, Aragó, Castella-la Manxa i Cantàbria, inclouen 5 d'activitats de temps lliure i nàutiques a Benicàssim, Benicarló i Piles i 5 campaments de multiaventura, naturalesa, temps lliure i cinema en Donetztebe, Alquézar, El Pueyo de Jaca, Osa de Montiel i Solorzano. 
 
La relació de places dels ajuntaments participants (modalitat A) i de persones joves adjudicatàries de places en campaments d'estiu 2019 (modalitat B) s'ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat 
Valenciana (DOGV), on s'inclou la reserva de places per a menors en risc d'exclusió social, en col·laboració amb la Direcció General de la Infància i Adolescència, amb la finalitat d'assegurar l'accés universal a l'educació pública, inclusiva, de qualitat i plurilingüe, tant formal com no formal. 
 
Els ajuntaments de Canet d'en Berenguer i de Requena gestionen la participació de joves dins del seu àmbit territorial en les activitats del programa Campaments d'Estiu; així mateix la segona modalitat s'ofereix per a joves de 12 a 17 anys. 
 
En totes dues modalitats, els campaments es desenvolupen en els albergs de la Comunitat Valenciana i altres comunitats autònomes amb activitats d'oci educatiu i inclusiu amb la finalitat de promoure la participació i l'intercanvi d'experiències i fomentar al màxim els espais de trobada i de debat. 
 
Calendari de campaments 
Els 17 campaments inclouen tres edicions de Summer Camp Biar en l'alberg juvenil de Biar, per a joves de 12 a 14 anys, al juny i juliol. També en l'alberg de Biar s'ofereixen dues edicions de la nova proposta Ramonets Camp'N'Roll, al juny i juliol. 
 
En l'alberg Argentina de Benicàssim s'han organitzat dos campaments English and Sailing, que comencen el 30 de juny. Per a participants de 14 a 17 anys, hi ha deu propostes al llarg del mes de juliol: tres edicions del Campament a Benicàssim de temps lliure amb activitats nàutiques; el campament a Navarra de naturalesa i multiaventura en el refugi juvenil Belbieretxea, en Doneztebe, i el campament a Benicarló en l'alberg Sant Crist del Mar, de temps lliure i activitats nàutiques. 
 
També al juliol, se celebra el campament a Aragó de multiaventura en l'alberg juvenil Quinta Vista Alegre, en El Pueyo de Jaca, d'Osca; el campament a Piles d'activitats nàutiques i temps lliure, en l'alberg juvenil Mar i Vent ; el campament a Castella-la Manxa de multiaventura en l'Alberg juvenil Alonso Quijano, en Osa de Montiel, d'Albacete; el campament de Multiaventura a Aragó a l'escola refugie d'Alquézar, a Osca, i el campament en Solorzano de cinema i temps lliure en l'alberg Gerardo Diego en Solórzano, Cantàbria.
 
Inscripcions 
Les persones que han obtingut plaça en esta convocatòria tindran de termini per a formalitzar la reserva fins al 3 de maig de 2019 i podran realitzar el pagament a través d'esta web o de forma presencial en les oficines de les seus de l'IVAJ a Alacant, Rambla de Méndez Núñez, 41; a Castelló, carrer dels Orfebres Santalínea, 2, i a València, al carrer de l'Hospital, 11.
 

La Comunitat Valenciana celebra el Dia Europeu de la Informació Juvenil i difon els 17 Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS)

La Comunitat Valenciana celebra el Dia Europeu de la Informació Juvenil i difon els 17 Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS)

 • 17 d'abril, Dia Europeu de la Informació Juvenil
 • L'objectiu és visibilitzar i promoure els serveis d'informació juvenil

València (17.04.19). L'IVAJ s'uneix a la campanya d'ERYICA per a celebrar el 17 d'abril, Dia Europeu de la Informació Juvenil, l'objectiu de la qual és visibilitzar i promoure els serveis d'informació juvenil i que enguany es commemora recordant els 17 Objectius del Desenvolupament Sostenible.

ODS

Actualment la Comunitat Valenciana compta amb un total de 337 serveis d'informació juvenil repartits per tot el territori, d'ells 184 són centres d'informació juvenil (CIJ) i 153 corresponen a Punts d'Informació Juvenil(PIJ). Respecte a la distribució territorial, 86 estan repartits per les comarques d'Alacant, 54 en les de Castelló i 197 en les de València.

El director general de l'IVAJ ha destacat els passos donats en el procés de municipalització de les polítiques de Joventut així com l'aprovació de l'Estratègia Valenciana de Joventut (2019-2023) que a través de la Xarxa Jove preveu dotar de professionals de Joventut en tot el territori fomentant el municipalisme i facilitant l'accés a les mateixes oportunitats a totes les persones joves, inclòs l'àmbit rural.

Així mateix, el blog de l'IVAJ ha publicat una entrada titulada "De punts d'informació a joves actius", on es destaca el paper de la joventut per a transmetre continguts d'interés social.

Objectius de Desenvolupament Sostenible

 • Objectiu 1: Posar fi a la pobresa en totes les seues formes a tot el món
 • Objectiu 2: Posar fi a la fam, aconseguir la seguretat alimentària i la millora de la nutrició i promoure l'agricultura sostenible
 • Objectiu 3: Garantir una vida sana i promoure el benestar per a tots en totes les edats
 • Objectiu 4: Garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d'aprenentatge durant tota la vida per a tots
 • Objectiu 5: Aconseguir la igualtat entre els gèneres i apoderar a totes les dones i les xiquetes
 • Objectiu 6: Garantir la disponibilitat d'aigua i la seua gestió sostenible i el sanejament per a tots
 • Objectiu 7: Garantir l'accés a una energia assequible, segura, sostenible i moderna per a tots
 • Objectiu 8: Promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l'ocupació plena i productiva i el treball decent per a tots
 • Objectiu 9: Construir infraestructures resilients, promoure la industrialització inclusiva i sostenible i fomentar la innovació
 • Objectiu 10: Reduir la desigualtat en i entre els països
 • Objectiu 11: Aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguen inclusius, segurs, resilients i sostenibles
 • Objectiu 12: Garantir modalitats de consum i producció sostenibles
 • Objectiu 13: Adoptar mesures urgents per a combatre el canvi climàtic i els seus efectes
 • Objectiu 14: Conservar i utilitzar en forma sostenible els oceans, els mars i els recursos marins per al desenvolupament sostenible
 • Objectiu 15: Protegir, restablir i promoure l'ús sostenible dels ecosistemes terrestres, gestionar els boscos de forma sostenible, lluitar contra la desertificació, detindre i invertir la degradació de les terres i posar fre a la pèrdua de la diversitat biològica
 • Objectiu 16: Promoure societats pacífiques i inclusives per al desenvolupament sostenible, facilitar l'accés a la justícia per a tots i crear institucions eficaces, responsables i inclusives a tots els nivells
 • Objectiu 17: Enfortir els mitjans d'execució i revitalitzar l'Aliança Mundial per al Desenvolupament Sostenible

Consulta quan inscriure't en els Camps de Voluntariat

Consulta quan inscriure't en els Camps de Voluntariat

Ja pots consultar el dia i l'hora per a triar plaça en els Camps de Voluntariat d'estiu

La inscripció comença el dia 16 d'abril i acaba el 9 de maig.