Visualització de contingut web

Cos Europeu de la Solidaritat

L'objectiu del CES és que els/les joves puguen treballar com a voluntaris/ies o col·laborar en projectes —en els seus propis països o a l'estranger— que beneficien a comunitats i ciutadans de tota Europa, dins de l'Estratègia Europea de Joventut 2019-2027.

Els projectes en els quals es pot participar són molt variats i tenen fonamentalment un contingut social. Els àmbits en els quals es desenvolupen principalment són: el medi ambient, l'assistència i la inclusió social, la cultura, la informació juvenil i l'educació no formal, entre altres.

La durada dels projectes del Cos Europeu de la Solidaritat serà de dos mesos a un any i es desenvoluparan, generalment, dins dels Estats membres de la Unió Europea.

Pots trobar tota la informació sobre aquest programa en la pàgina web del Cos Europeu de solidaritat.

Qualsevol jove entre 17 i 30 anys, amb ciutadania o residència legal en un país de la UE pot registrar-se per a participar en el Cos Europeu de Solidaritat, comprometent-se a acceptar i defensar els seus objectius i principis. L'edat mínima per a participar en un projecte solidari és de 18.

Les organitzacions dels Estats membres de la UE que desitgen participar, hauran de presentar les seues sol·licituds en el marc del Cos Europeu de Solidaritat i hauran d'estar en possessió del Segell de Qualitat corresponent a l'acció a la qual presenten el projecte (ocupacional o voluntariat). Les entitats que ja estiguen acreditades per al Servei Voluntari Europeu (SVE) d'Erasmus+ podran presentar projectes de voluntariat al CES, sense necessitat d'obtindre el nou Segell de Qualitat.

Descarregat't la guia MOU-TE PER EUROPA Coneix altres cultures i millora el teu currículum mentre vius experiències úniques.

Enllaços

 

Descarrega't la infografia