D'interés

« Ves enrere

Un seminari d'elaboració participativa d'eines de diagnòstic de la realitat juvenil

Un seminari d'elaboració participativa d'eines de diagnòstic de la realitat juvenil

Esta activitat formativa facilita la coordinació de les persones que s'incorporen a la Xarxa Jove tant en ajuntaments i mancomunitats que compartiran les seues expectatives amb professionals de joventut de dilatada experiència. 
 
Cinquanta professionals i personal tècnic de joventut de les entitats locals participen en el seminari presencial; no obstant això, esta xifra s'incrementa, ja que s'obri l'oportunitat de treballar on-line i en esta modalitat ja hi ha una vintena de persones inscrites. 
 
Durant els pròxims quatre mesos, des de Xarxa Jove es recopilarà dades estadístiques per a poder elaborar el mapa de serveis i oci educatiu, a través d'entrevistes a responsables de centres educatius, centres juvenils i associacions, entitats i recursos d'oci educatiu. 
 
Comencem el seminari d'elaboració d'eines de diagnòstic de la realitat juvenil i d'avaluació del treball amb joves, la primera sessió dels quals presencial s'ha desenvolupat en la seu del Consell Valencià de la Joventut a València. A més, de la mà de l'Observatori Valencià de la Joventut és crearen ítems per a avaluar el desenvolupament de l'Estratègia Valenciana de la Joventut.
 
En la segona fase es dissenyarà una eina informàtica per a introduir totes les propostes recollides en el debat de diagnòstic de cada territori, que permeta posteriorment organitzar les propostes d'intervenció.
 
Jesús Martí ha destacat que este seminari establirà eines comunes d'anàlisis de la realitat, de manera que "tots els diagnòstics que es realitzen en la Comunitat Valenciana permeten tant la comparació entre territoris i realitats similars o diferents" i també "l'elaboració d'una anàlisi global que servisca de referència per a cada territori".