D'interés

« Ves enrere

Mil gràcies persones voluntàries

Mil gràcies persones voluntàries

Gràcies a les persones participants als Camps de Voluntariat a la Comunitat Valenciana i, també als responsables pel seu treball (i per les fotos, algunes d'elles podeu veure-les clicant a l'imatge de "Moltes gràcies")

Moltes gràcies als i les joves d'altres comunitats, d'altres països i de la nostra Comunitat, que han participat en els 15 projectes de camps de voluntariat juvenil que s'han desenvolupat al llarg de l'estiu 2018.

Del total de camps, set projectes han sigut de modalitat social, amb xiquets i xiquetes, amb persones majors o amb persones amb diversitat funcional, els quals s'han desenvolupat a Alacant, Benicarló, València, Benicàssim, Alcossebre i Alborache. 

També l'IVAJ ha organitzat quatre projectes d'arqueologia a Calp, l'Alfàs del Pi i Viver; tres mediambientals a Ibi, Enguera i Chera, i un de reconstrucció a Xàtiva. 

Els dos primers han sigut "Menuts i grans", a Alacant, del 8 al 22 de juliol, i "El Prado I", a Viver, del 9 al 20 de juliol. 

"Menuts i grans" és tota una experiència entre les tres generacions que possibilita un acostament mutu i un major coneixement a la Llar Provincial de la Diputació d'Alacant amb xiquets i xiquetes, amb joves participants en el camp i amb majors per a afavorir la convivència intergeneracional que propícia l'intercanvi d'experiències i vivències gratificants. 

En este camp han participat 16 xiques i 4 xics procedents d'Euskadi, Andalusia, Galícia, La Rioja, Múrcia, Astúries, Castella i Lleó, Aragó i la Comunitat Valenciana. 

També s'ha realitzat el projecte "El Prado I" a Viver amb 10 xiques i 11 xics d'entre 15 i 17 anys. Es tracta d'una aposta perquè les persones més joves s'incorporen al voluntariat, en el qual joves procedents de Castella-la Manxa, Múrcia, Navarra, Astúries, Andalusia, Canàries, Aragó i de la mateixa Comunitat participen en l'excavació i documentació d'esta vila romana, per donar una visió global de l'arqueologia i del jaciment. 

Els camps de voluntariat juvenil són una activitat en què un grup de joves, de 15-17 anys o de 18-26 anys, de diferents procedències es compromet de manera voluntària i desinteressada a desenvolupar un projecte de treball amb contingut social en favor de la comunitat, combinat amb activitats complementàries d'animació. La realització del projecte és un mitjà per a fomentar valors de convivència, de tolerància, de participació, de solidaritat i d'aprenentatge intercultural. 

Camps socials
A més de "Menuts i grans", uns altres camps socials han sigut "Majors i discapacitat", a Benicarló, del 21 de juliol al 5 d'agost, en què les persones voluntàries han conegut i compartit un temps d'oci i formació amb persones majors i persones amb diferents discapacitats al Centre Geriàtric Sant Bertomeu i a la Residència Sant Francesc. 

En els camps "Diverteix-te I", a Alcossebre, del 16 de juliol al 30 d'agost, i "Diverteix-te II", a Alborache, del 31 de juliol al 14 d'agost, han fet activitats lúdiques i socioeducatives per a xiquets i xiquetes en tutela amb edats compreses entre els 9 i els 12 anys. 

La relació de camps socials es completa amb "Art i discapacitat", a València, del 16 al 30 de juliol, en què persones amb diversitat funcional han pogut viure un temps d'oci i d'expressions artístiques; amb "Xicotetes il·lusions" a Benicàssim, de l'1 al 15 d'agost, en el qual es conviu i comparteix amb persones amb discapacitat un temps d'oci i de formació, i amb "Anima't", a Alborache, del 16 al 30 de juliol, en què s'ha desenvolupat un programa d'atenció i intervenció amb menors, d'entre 7 i 13 anys en risc d'exclusió social, amb diferents perfils i en diferents situacions socioeconòmiques, a més de formar i assessorar sobre la mediació esmentada. 

Camps mediambientals i d'arqueologia
Els camps mediambientals s'han desenvolupat al "Paratge Torretes" d'Ibi, del 13 al 27 de juliol, un lloc que va ser reconegut com a Estació Biològica d'Investigació i com a jardí botànic l'any 2012, la qual cosa permet el desenvolupament de plans d'investigació i programes d'educació ambiental específics i activitats interessants de difusió i de participació. 

En "Umbría de la Plana", a Enguera, del 16 al 30 de juliol, l'objectiu general del camp de treball era la millora de l'àrea recreativa de la Mota, que forma part del paratge natural municipal, i en "Parc Natural Sot de Chera", a Chera, les persones voluntàries han pogut col·laborar en la millora d'algunes zones del parc, amb taller de pedra seca, recuperació de murs de cultius i construccions tradicionals, així com revisió de caixes niu, entre altres. 

Els camps arqueològics d'este estiu han sigut "Banys de la Reina", a Calp, del 16 al 30 de juliol; "Vila Romana de l'Albir", a l'Alfàs del Pi, del 16 al 29 de juliol, i dues edicions del Prado a Viver: "El Prado I", del 9 al 20 de juliol, i "El Prado II", del 21 de juliol al 4 d'agost. 

Finalment, el camp denominat "La costera del castell", a Xàtiva, s'ha desenvolupat del 15 al 27 de juliol i la seua modalitat era de "reconstrucció", ja que s'ha fet una senda de pedra amb vegetació i senyalització al vessant de la costera del castell per a generar un impacte formatiu i educatiu en els més joves a través de la conscienciació i sensibilització mediambiental i de la reconstrucció del patrimoni. 

A més, quatre dels camps han sigut internacionals: "Vila Romana", a l'Alfàs del Pi; "Paratge Torretes", a Ibi; "Banys de la Reina", a Calp, i "Parc Natural Sot de Chera", a Chera. Es tracta d'iniciatives obertes a joves d'altres països, a través del Servei de Voluntariat Internacional. D'altra banda, onze dels camps han estat oberts a la participació de joves d'altres comunitats autònomes.