D'interés

« Ves enrere

Jesús Martí presenta en la Ribera els recursos de l'IVAJ per als municipis #xarxaJove

Jesús Martí presenta en la Ribera els recursos de l'IVAJ per als municipis #xarxaJove

El secretari general de l'Institut Valencià de la Joventut, (IVAJ), Jesús Martí ha presentat a Alzira, dins del "Curs per a alcaldes i Regidors" , organitzat pel Consorci de la Ribera, integrat per les mancomunitats de la Ribera Alta i la Ribera Baixa, els diferents recursos que l'IVAJ ofereix als municipis per a treballar coordinadament les polítiques de joventut i ha destacat que "les mancomunitats seran un motor d'activitats compartides en matèria de joventut".

Martí ha explicat que l'IVAJ ha engegat un servei per a municipis d'assessorament i recursos tècnics, amb assessorament personalitzat per a contribuir a l'elaboració de plans locals o supramunicipals de joventut, sessions de formació per a professionals de joventut i preparació de campanyes conjuntes.  

A través de l'IVAJ, els municipis poden acostar a la seua població jove la informació, la inscripció en la garantia juvenil; descomptes amb Carnet Jove en les activitats dels ajuntaments; l'expedició de Carnet Jove, d'alberguista i internacionals d'estudiant i professor, l'acreditació de cursos de monitora o monitor/ de directora o director d'activitats de Temps Lliure Educatiu Infantil i Juvenil i de les escoles d'animació municipals. També l'IVAJ informa de l'acreditació com a entitats d'enviament, d'acolliment o coordinadora del Servei Voluntari Europeu (SVE).  

El secretari general ha anunciat que "els serveis d'informació juvenil de la Comunitat Valenciana intercanviaran informació d'activitats, en un sistema que funcionarà en xarxa, a través de la Xarxa Virtual".  

En la seua intervenció també ha especificat altres iniciatives com Generació Jove, debats, xarrades, presentacions sobre assumptes que interessen actualment; LABs Joves: trobades sobre Bones Pràctiques sobre un tema concret; Infòrum: la trobada anual així com trobades i formació per a responsables de joventut a nivell local.  

Jesús Martí ha afirmat que "és un plantejament diferent que transforma el funcionament i que serà una realitat a través de la Xarxa Jove per a impulsar les polítiques de joventut locals, reforçar el treball municipal així com programes i campanyes dirigides a joves i potenciar la creació de xarxes juvenils.