D'interés

Alberto Ibáñez: 'Cal estendre la garantia juvenil per a afavorir l'ocupació jove'

Alberto Ibáñez: 'Cal estendre la garantia juvenil per a afavorir l'ocupació jove'

Alberto Ibañez: 'Hay que extender la Garantía Juvenil para favorecer el empleo joven'

El secretari autonòmic d'Inclusió i de l'Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez, ha assegurat que cada vegada que un jove o una jove s'inscriu en programes de garantia juvenil "demostra que vol canviar i eixir de les llistes de la desocupació i de l'exclusió social".

Alberto Ibáñez ha realitzat estes declaracions en la clausura de les jornades "Pla de formació sobre garantia juvenil", organitzades pel Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana amb la col·laboració del Consell de la Joventut, el SERVEF i l'IVAJ. En la clausura han participat també la directora general d'Ocupació i Formació del SERVEF, Rocío Briones; el secretari general de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, i el president del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana, David Latorre.

Davant d'un centenar de representants municipals Ibáñez ha destacat que l'IVAJ, el SERVEF i el CJCV s'han unit per a difondre el programa de garantia juvenil a nivell municipal. Segons ha assenyalat, garantia juvenil consistix en un programa per a "atendre al dret a l'emancipació i creixement personal de la joventut" i ha manifestat la voluntat de "posar tots els mitjans per a ampliar les oportunitats". També ha anunciat que es realitzaran noves jornades sobre garantia juvenil en diferents localitats de la Comunitat Valenciana.

El secretari autonòmic ha agraït al CJCV la labor que desenvolupa "al servei de les iniciatives de la joventut valenciana" i ha reconegut la "inquietud, preocupació i compromisos compartits per l'ocupabilitat".

Per la seua banda, la directora general d'Ocupació i Formació del Servef, Rocío Briones, ha manifestat "la voluntat del Servef de potenciar la garantia juvenil dins del nou pla integral dirigit als joves en què estem treballant, per al qual comptem amb la col·laboració i participació de tots els departaments de l'administració autonòmica implicats". Així mateix, ha ressaltat "l'important paper que els ajuntaments exerciran perquè la garantia juvenil puga arribar amb èxit als nostres joves".

La garantia juvenil és una iniciativa de la Unió Europea que té com a objectiu que els joves entre 16 i 29 anys que no estiguen cursant estudis, formació ocupacional o no tinguen ocupació, puguen rebre una oferta d'ocupació, d'educació o formació després d'haver finalitzat els seus estudis o quedar desocupats.

La Comunitat Valenciana compta actualment amb 39 centres i serveis d'informació juvenil SIJ+Garantia Juvenil per a donar suport i facilitar als joves informació sobre el sistema de garantia juvenil, en especial la relativa al procés de sol·licitud d'inscripció.

En la trobada s'ha avaluat la fase pilot de SIJ+Garantia Juvenil i s'ha informat els ajuntaments que vulguen incorporar este recurs en el seu municipi que s'ha obert una segona fase que finalitza el pròxim

Els SIJ acreditats compten amb personal especialitzat que informen sobre diferents aspectes de la garantia juvenil i poden prestar tota l'ajuda que necessiten per a emplenar la seua sol·licitud d'inscripció. En els SIJ+Garantia Juvenil s'oferix informació i orientació sobre la garantia juvenil i ajuda per a poder inscriure's en el sistema de garantia juvenil.