Web Content Display

Cos Europeu de Solidaritat - CES

 

 

El Cos Europeu de Solidaritat

El Cos Europeu de Solidaritat és una iniciativa de la Unió Europea que busca crear oportunitats perquè els joves s'impliquen en activitats de voluntariat, treballen, es formen i gestionen els seus propis projectes solidaris en benefici de les comunitats de tota Europa.

 

 

Pots inscriure't des dels 17 anys, però no podràs començar la teua activitat fins que hages complit 18. En els projectes del Cos Europeu de Solidaritat poden participar joves de fins a 30 anys

Registra't al PORTAL DEL CES. Després d'un senzill procés d'inscripció, podràs resultar seleccionat per a incorporar-te a tota una sèrie de projectes amb forma d'activitats de voluntariat, projectes de solidaritat o treball i pràctiques.

Entra, informa't i registra't per participar en el Portal de CES

 

Terminis

Els joves poden registrar-se en qualsevol moment al portal del Cos Europeu de Solidaritat.

En el cas d'organitzacions, hi ha tres convocatòries de propostes cada l'any. L'any 2020 són el 4 febrer, el 30 d'abril posposada al 7 de maig pel COVID19, i l' 1 octubre.

Les organitzacions han de presentar-se enviant els formularis en línia a l'agència nacional del país en el qual estiguen establides.

Les sol·licituds es poden presentar ací

Les organitzacions que desitgen participar en el programa i oferir un lloc pels voluntaris han d'aconseguir un Segell de Qualitat.

 

Activitats de voluntariat 

És una activitat solidària, no retribuïda i a temps complet, que es duu a terme en un període entre 2 i 12 mesos, a l'estranger o al teu país de residència. Els projectes poden estar relacionats amb la inclusió social, el medi ambient, la cultura i altres temes. El programa cobreix el teu viatge, allotjament i manutenció. A més, rebràs diners de butxaca per a les teues despeses personals.

El voluntariat és una experiència que permet als joves adquirir habilitats i competències per al seu desenvolupament personal, educatiu, social, cívic i professional, millorant la seua ocupabilitat i exercint una ciutadania activa.

+Info

 

Projectes de Solidaritat

Són iniciatives locals que permeten a grups d'almenys 5 joves, inscrits en el portal del CES, dissenyar i executar un projecte que busque un canvi positiu en la seua comunitat local incorporant un valor europeu.

+Info

 

Pràctiques i treball

Les activitats de pràctiques tenen una duració d'entre 2 i 6 mesos, encara que excepcionalment poden allargar-se fins a 12 mesos. Les pràctiques són remunerades. Les activitats de treball tenen una duració d'entre 3 i 12 mesos. El salari s'ajusta a la normativa nacional.

+Info

 

 

Guies i altres recursos:

 

 

 

 

 

Video

Christian

imágenes voluntariado europeo