D'interès

« Back

El IVAJ destina más de 3 millones de euros para consolidar la Xarxa Jove

El IVAJ destina más de 3 millones de euros para consolidar la Xarxa Jove

  • Permetrà la contractació de professionals de Joventut en 64 municipis i 33 mancomunitats
  • Dins del Pla de municipalització de les polítiques de Joventut aprovat pel Consell Rector de l'IVAJ.
L'IVAJ ha publicat la concessió de subvencions per un total de 3.313.500 euros per a consolidar la Xarxa Jove. Estes subvencions van destinades a 64 ajuntaments de més de 20.000 habitants, per un import de 2.112.000 euros i a 33 mancomunitats per un import d'1.201.500 euros dins de la línia de suport a la Xarxa Jove.
 
Estes subvencions permetran finançar la contractació d'un tècnic o tècnica de joventut en cada municipi de més de 20.000 habitants i d'un tècnic o tècnica en cada mancomunitat per a poder ocupar-se dels municipis de menys de 20.000 habitants. En total són 97 nous professionals de Joventut en tota la Comunitat Valenciana per a desenvolupar, integrar i coordinar més eficientment les polítiques públiques que incideixen en la població jove.
 
La relació de municipis i mancomunitats ha sigut publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) i suposa un pas important en el procés de municipalització de les polítiques integrals de Joventut, que entenem com una competència compartida entre la Generalitat i les administracions locals.
 
A més de la consolidació de la Xarxa Jove, estes ajudes suposen la implantació de l'Estratègia Valenciana de Joventut 2019-2023. Este primer any es finança la contractació de 97 nous professionals en tota la Comunitat Valenciana. Les persones que treballaran en l'àmbit de la Joventut s'aniran incrementant anualment fins a la total implantació de l'Estratègia en 2023, per a quan es preveu un total de 542 professionals de joventut en la Xarxa Jove de la Comunitat Valenciana.
 
La Xarxa Jove es guia pels criteris d'igualtat d'oportunitats i equitat territorial, de manera que es tenen en compte les diferents realitats de la Comunitat amb especial atenció a les especificitats del medi rural.
 
Les persones contractades tindran funcions de coordinació, d'informació juvenil i de promoció de vuit programes: Pla Jove, Educació en la Participació, Consells de Joventut, Oci Educatiu, Voluntariat, Educació en valors, Carnet Jove i bones pràctiques de joventut en l'àmbit local.