Noticies

« Back

L'IVAJ i el Consorci de Museus col·laboren en el projecte Cultura Resident

L'IVAJ i el Consorci de Museus col·laboren en el projecte Cultura Resident

El programa Cultura Resident té com a objectiu impulsar la creació contemporània i enfortir el teixit cultural valencià. Esta iniciativa de Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat, a través del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, selecciona deu projectes per a realitzar durant l'any 2018. 
 
La iniciativa s'ha posat en marxa a través de tres convocatòries, una per a producció artística, amb residència a Alacant; una altra per a investigació, amb residència a Castelló, i una tercera de mediació, a València. 
 
L'IVAJ col·labora en el programa facilitant l'estada dels i les residents a Alacant, en la Residència Juvenil La Florida, i a Castelló, en la Residència Juvenil Mare de Déu del Lledo. La xarxa d'instal·lacions juvenils de l'Institut Valencià de la Joventut, té com a objectiu prioritari l'exercici d'activitats d'oci educatiu de caràcter cultural, social, lúdic, esportiu, mediambiental i inclusiu. 
 
En el conveni s'estableix que per a les persones residents a Alacant, l'IVAJ reservarà dues habitacions individuals amb pensió completa per un període de dos mesos i dues habitacions individuals amb pensió completa per un període de quatre mesos en l'Alberg Juvenil La Florida d'Alacant. 
 
Així mateix, per a residents a Castelló, l'IVAJ reserva dues habitacions individuals amb pensió completa per un període de dos mesos i dues habitacions individuals amb pensió completa per un període de quatre mesos en la Residència Juvenil Mare de Déu del Lledó de Castelló, la qual cosa suposa una aportació econòmica per a l'exercici 2018 de 10.962 euros. 
 
Projectes de Cultura Resident
El programa Cultura Resident comprén quatre projectes de producció artística que es desenvolupen en el Centre Cultural Les Cigarreras d'Alacant; dos projectes de mediació cultural en el Centre del Carme de València i quatre projectes d'investigació en el Museu de Belles Arts i l'Espai d'Art Contemporàni de Castelló. 
 
El programa va dirigit a agents lligats a la creació contemporània, que presenten propostes vinculades a l'experimentació i innovació en l'àmbit de la creació artística i intel·lectual actual que estan en vies d'investigació, que requerisquen d'un impuls per a la seua producció o que treballen en projectes de creació situats en contextos o amb comunitats específiques.