Destacat

« Ves enrere

L'inFòrum 2017 va abordar els nous reptes de l'informació juvenil

L'inFòrum 2017 va abordar els nous reptes de l'informació juvenil

  • El díes 15 i 16 de novembre en l'alberg juvenil Torre d'Alborache

  • Més de 130 professionals de joventut acudeixen a la gran cita de la informació juvenil

  • Participen la xarxa europea ERYICA, Portugal, Andorra i les comunitats autònomes d'Euskadi, Galícia, Illes Balears, Murcia i Navarra.L

Trobada de professionals #joventut

L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha organitzat una nova edició d'inFòrum, la trobada de professionals de joventut de la Xarxa Valenciana d'Informació Juvenil, que durant els dies 15 i 16 de novembre es reuneix en l'alberg juvenil Torre d'Alborache per a abordar els nous reptes de la informació juvenil.

Han confirmat l'assistència més de 130 professionals de joventut que, durant les dues jornades, tractaran i debatran sobre la xarxa europea d'informació juvenil i coneixeran experiències innovadores pròpies de la Comunitat Valenciana com en altres països i en altres comunitats autònomes, a través dels seus departaments de joventut.

El secretari autonòmic d'Inclusió i l'Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibañez, inaugura inFòrum dimecres a les 11.00 hores. S'inicien les sessions amb la presentació d'Eryca, a càrrec d'Eva Reina, directora de l'European Youth Information and Counselling Agency (Eryca). A continuació, Ajo Monzó, de l'Institut Balear de la Joventut Ibjove, pronuncia la conferència titulada 'Cap a on va la informació juvenil'. A la vesprada, l'enginyer i expert David Zaragoza, parla sobre "Entendre la importància de les xarxes socials" i Inmaculada Sanjuan, de l'IVAJ, aborda la Informació juvenil en els IES: viabilitat de la posada en marxa d'un punt d'informació juvenil (PIJ).

Bones pràctiques i Píndoles informatives

La jornada del dimecres es completa amb dues sessions participatives amb la presentació de bones pràctiques, com en el Projecte PIJ Mòbil, presentat per Marta Romero, Tatiana del Moral i Maria Serrano, de l'IES Jordi de Sant Jordi de València; la iniciativa Aula Compartida, del SIJ del Puig, presentada per Amalia Quiroga, de l'Ajuntament del Puig; la de Corresponsals 'Alumnat Actiu' de la Xarxa Joves.net, a càrrec de Susanna Morant, de l'Ajuntament de Silla; el programa de corresponsals juvenils i Telegram, presentat per Antonio Córdoba Rodríguez, de la dirección general de Juventud de la Región de Múrcia, i Corresponsals juvenils 3.0 Galícia., presentat per Suso Antelo García, de la direccion Xeral de Xuventude, Participació i Voluntariat de la Xunta de Galícia.

En les anomenades 'píndoles informatives' s'aborda el programa M'Importa, on Lluís Noguerol, de Culturama, presenta 'Màscares i identitats virtuals'; per la seua banda, Leo Soria, tècnic de Joventut de l'Ajuntament de Quart de Poblet presenta 'Amb les refugiades' i Xarxa Jove Castelló parla de 'Noemtoqueselwhatsapp'.

Grups de treball i tallers

La sessió del dijous s'inicia amb els grups de treball sobre quatre grans temes: Pla jove, Oci educatiu, Xarxa d'Informació juvenil i Formació. L' Associació de Professionals de Joventut (APJ) i el Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV) organitzen el taller 'Models de Gestió dels Centres de Joventut dels municipis'.

En la conferència final, titulada 'Informació juvenil: Tendències i Innovació' intervenen Eva Reina, directora d'European Youth Information and Counselling Agency (Eryca), al costat de Jorge Orlando Soares da Silva Queirós, director del Departament d'Informação, Comunicação i Relaçõés Internacionais de l'Institut Portugués do Desporto i Joventude i Agustí Pifarré, coordinador de Polítiques de Joventut i Voluntariat del Ministeri de Cultura, Joventut i Esports d'Andorra.

La trobada la clausura a les 14.00 hores del dijous, el secretari general de l'Institut Valencià de la Joventut, Jesús Martí.

Descarrega el material ací.