T'interessa

Visualització de contingut web

Servei Voluntari Europeu

El Servei Voluntari Europeu (SVE) és una experiència de voluntariat per a jóvens d'entre 17 i 30 anys, en un país diferent del seu, consistent a col·laborar en un projecte social que pot tractar de diferents temes, com ara joventut, medi ambient, cultura, persones amb discapacitat, persones majors, inclusió social, drets humans, esport, cultura o minories ètniques, entre altres.

¿Vols enviar-nos la teua experència?

Has sigut voluntària o voluntari SVE del programa Erasmus+ i vols explicar la teua experiència?

Contacta amb nosaltres: erasmusplus_joventut@gva.es

També pots entrar en els articles que, que des de molts punts de vista, es publiquen en el nostre blog al voltant del SVE

Ací pots consultar les expèriencies dels voluntaris en la guia de l'any 2016

A més, pots consultar més guies d'altres anys

a l'apartat de publicacions de l'IVAJ

Christian

Què inclou?

Què inclou?

El SVE està finançat pel programa Erasmus +. La voluntària o voluntari té cobert l'allotjament, la manutenció, el transport local si cal, el visat, una assegurança mèdica, suport lingüístic, si és necessari, i una xicoteta quantitat de diners mensuals, variable depenent del país de destinació i l'import del viatge (segons els trams quilomètrics que estableix el programa).

Quant dura?

Quant dura?

Hi ha SVE de curta durada –fins a dos mesos– i de llarga durada –fins a dotze mesos. Només es pot realitzar un servei de llarga durada.

Perquè serveix?

Perquè serveix?

Ser voluntari implica créixer en valors com la solidaritat i el compromís amb els altres, tindràs l'oportunitat de participar activament en la societat i de contribuir al desenvolupament de comunitats locals. A més, molts projectes lluiten per a combatre la desigualtat social i fomentar la inclusió de les persones amb menys oportunitats, amb la qual cosa el teu paper pot ser més rellevant encara.

Al final del voluntariat, gràcies a la relació amb la comunitat local, coneixeràs un nou idioma, un nou país, una nova cultura... És una experiència molt completa gràcies a la qual podràs millorar les teues habilitats personals i professionals, i guanyar en autonomia i independència.

Per a saber més consulta la CARTA del SERVEI VOLUNTARI EUROPEU

Com participar?

Com participar?

Passos a seguir

 • INFORMA'T un poc més del programa SVE / Erasmus + en nuestra web i en www.erasmusplus.injuve.es
 • CONSULTA els projectes en la Base de dades europees
 • CONTACTA amb entitats d'enviament acreditades en la teua zona. En tens una llista en la nostra web. Et et proporcionaran informació concreta de les possibles vacants disponibles o dels terminis de sol·licitud de projectes. També t'ajudaran a triar els projectes que millor s'adapten a tu, a la teua motivació i capacitats, i t'aconsellaran en la preparació de la candidatura.
 • PREPARA el teu currículum i la carta de motivació en anglés per a l'entitat d'acollida, que serà l'organització responsable de l'execució del projecte.
 • ENVIA la documentació, millor si ho fas a diversos projectes, i espera la resposta. És habitual que l'entitat d'acollida entreviste per Skype les persones preseleccionades abans de confirmar la plaça de voluntari. T'aconsellem una espera activa, prestar atenció als terminis i preparar l'entrevista.
 • Abans d'anar rebràs el programa d'activitats a realitzar al llarg del projecte i més detalls sobre la destinació, l'allotjament, les possibilitats de formació lingüística, l'assegurança, etc.
 • Durant el SVE, a més del recolzament que rebes de la teua entitat d'enviament, comptaràs amb l'assistència d'un tutor i d'un supervisor. També participaràs en el cicle formatiu de l'Agència Nacional del país del projecte.
 • En acabar, rebràs l'acreditació de les competències i habilitats adquirides durant aquesta experiència mitjançant el Youthpass i tindràs possibilitat de participar en jornades informatives i de difusió del programa SVE / Erasmus +

Raons per a realitzar un VOLUNTARIAT EUROPEU

Raons per a realitzar un VOLUNTARIAT EUROPEU

 • DESCOBRIR un país nou: la primera raó.
 • CONÈIXER a noves persones: tindràs l'oportunitat de conéixer gent nova en un entorn multicultural.
 • APRENDRE una altra llengua: molt útil en la vostra vida i, depenent del país, en pots aprendre més d'una.
 • MILLORAR les teues habilitats professionals: hi ha milers de projectes hui en dia a Europa, de segur que trobes el teu.
 • AJUDAR altres: tots els projectes els desenvolupen entitats sense ànim de lucre, en una comunitat concreta. Pot ser en una ciutat xicoteta, una regió, un refugi d'animals, una escola, un centre juvenil, una residència de majors, etc.
 • DESCOBRIR-TE a tu mateix/a: una raó fonamental. L'entorn multicultural i la mescla de cultures et faran descobrir nous horitzons i desenvolupar nous aspectes de la teua persona. Viure fora del teu país i de la teua zona de confort et farà créixer i guanyar autonomia de cara al futur.

El voluntariat no és remunerat, però el SVE et proporciona: allotjament, menjar, transport local, assegurances i diners de butxaca per a cobrir les teues necessitats mínimes.

imágenes voluntariado europeo