Visualització de contingut web

Servei Voluntari Europeu

El Servei Voluntari Europeu (SVE) és una experiència de voluntariat per a jóvens d'entre 17 i 30 anys,país diferent en un del seu, consistent a col·laborar en un projecte social que pot tractar de diferents temes, com ara joventut, medi ambient, cultura, persones amb discapacitat, persones majors, inclusió social, drets humans, esport, cultura o minories ètniques, entre altres.

Per a buscar projectes que puguen interessar-te és recomanable utilitzar primer la base de dades de projectes de voluntariat.

La posada en marxa del Cos Europeu de Solidaritat ha originat una sèrie de canvis que afecten als projectes de voluntariat (SVE) del programa Erasmus+.

A partir d'ara, les organitzacions dels Estats membres de la UE hauran de presentar les seues sol·licituds en el marc del Cos Europeu de Solidaritat. Hauran d'estar en possessió del Segell de Qualitat corresponent a l'acció a la qual presenten el projecte (ocupacional o voluntariat). Les organitzacions que ja estiguen acreditades per al Servei Voluntari Europeu (SVE) d'Erasmus+ podran presentar projectes de voluntariat al CES, sense necessitat d'obtindre el nou Segell de Qualitat.

Les accions que abasta el Cos Europeu de Solidaritat són les següents:

• Projectes de voluntariat

• Projectes de pràctiques i ocupació

• Projectes solidaris

El termini per a presentar aquests projectes, en la convocatòria de 2018, finalitza el 16 d'octubre.

Qualsevol jove entre 17 i 30 anys, amb ciutadania o residència legal en un país de la UE pot registrar-se per a participar en Cos Europeu de Solidaritat, comprometent-se a acceptar i defensar els seus objectius i principis. L'edat mínima per a participar en un projecte solidari és de 18.

Enllaços externs:

¿Vols enviar-nos la teua experència?
Has sigut voluntària o voluntari SVE del programa Erasmus+ i vols explicar la teua experiència?
Contacta amb nosaltres: erasmusplus_joventut@gva.es
També pots entrar en els articles que, que des de molts punts de vista, es publiquen en el nostre blog al voltant del SVE
Ací pots consultar les expèriencies dels voluntaris en la guia de l'any 2017.

A més, pots consultar més guies d'altres anys a l'apartat de publicacions de l'IVAJ

Christian

imágenes voluntariado europeo