T'interessa

D'interés

Ves enrere JOVE OPORTUNITAT (JOOP)

JOVE OPORTUNITAT (JOOP)

El programa JOVE OPORTUNITAT de l'IVAJ s'activa en 54 municipis de la Comunitat Valenciana

Vicepresidencia y conselleria de Igualdad y Políticas Inclusivas

  • Prop de 700 joves participen enguany per a millorar la seua formació i ocupació

  • El 13 de febrer comença el curs en 41 municipis

 

 

Valencia (13.02.18). Prop de 700 xics i xiques d'entre 16 i 21 anys comencen aquest mes la seua participació en el programa "Jove Oportunitat -JOOP-" de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), una acció que s'estendrà fins al mes de juliol i que va dirigida a joves que van abandonar el sistema educatiu i que, pel seu baix nivell de formació, tampoc troben el seu encaix en el mercat laboral.

L'edició 2018 de JOOP compta amb 54 ajuntaments adherits, dels quals 41 inicien el curs demà 13 de febrer. En una setmana, el 20 de febrer, començaran les classes la resta de municipis. En total, van a participar en el Jove Oportunitat d'enguany prop de 700 joves.

Els primers 11 municipis a començar el curs JOOP són, per a la província d'Alacant: La Vila Joiosa, Alcoi, Pilar de la Horadada, Sant Joan d'Alacant, Ibi, Elda, Novelda, Villena, Orihuela, Teulada i Torrevieja. La setmana que ve començarà a Elx.

En la província de Castelló comencen demà les classes 7 grups JOOP: a Onda, La Vall d'Uixò, Almassora, Benicarló, Borriol, Borriana i Vila-real. La setmana vinent començarà a Nules.

En la província de València inicien demà dimarts el seu JOOP , un total de23 municipis: Carlet, Carcaixent, Lliria, La Pobla de Vallbona, El Puig, Énguera, Meliana, Alfafar, Ayora, Quatretonda, Alzira, Benetússer, Sueca, Nàquera, Riba-roja de Túria, Moncada, Ontinyent, Mislata, Silla, Burjassot, Vilamarxant, Xátiva i Massanasa.

La setmana que ve ho faran 11 grups més, a València, Alaquàs, Paiporta, Chiva, Quart de Poblet, Requena, Algemesí, Bellreguard, Tavernes de Valldigna i les mancomunitats del Carraixet i La Canal de Navarrés.

L'IVAJ ha organitzat grups JOOP en tots els ajuntaments que ho han sol·licitat, sent l'únic requisit exigit que en el municipi existisca almenys un Institut d'Ensenyament Secundari.

El director general de l'IVAJ, Jesús Martí, ha comentat que "Es tracta de joves que arriben al programa molt desorientats, desmotivats i amb baixos nivells d'autoestima. El que els oferim és l'oportunitat de donar un gir radical a la seua vida, de canviar la seua visió de si mateixos i del món. I, a partir d'ací, començar a construir el seu futur, personal i professional, convençuts que si volen, poden".

La singularitat del programa és la combinació d'estratègies de coaching grupal i individual, amb monitors, psicòlegs i pedagogs, i l'orientació laboral sobre les diferents famílies professionals, amb visites a més de 20 empreses en tota la Comunitat Valenciana.

JOOP és finançat pel Fondo Social Europeu, dins de l'objectiu de millora de l'ocupació del col·lectiu juvenil, però, a diferència d'altres programes que es dirigeixen directament a la cerca d'ocupació, el programa de l'IVAJ pretén que els joves tornen a la seua etapa formativa, per a obtenir una titulació de tècnic mitjà. Per açò, en la seua fase final, després dels mòduls de "coaching actitudinal" i d'orientació laboral, en JOOP es prepararà als joves per a l'examen d'accés lliure a la FP de grau mitjà.

Jove Oportunitat va començar la seua marxa en 2017, amb 19 ajuntaments adherits i 194 joves participants i els indicadors de seguiment demostren el seu èxit: un 70% dels quals van entrar en el programa ho van concloure i un 74% dels quals ho van concloure havien tornat a la formació o bé estaven treballant als 6 mesos de finalitzar el seu pas per JOOP.

El director de l'IVAJ explica: "Volem el millor per als nostres xics i xiques. I el millor, a la seua edat, no és que treballen sinó que milloren la seua qualificació. Per açò en JOOP els ajudarem al fet que descobrisquen com és la seua vocació, perquè aqueix desig d'aconseguir el treball amb el qual somien, es convertisca en la motivació que necessiten per a començar els estudis d'una FP".

Aquest objectiu de "tornar als estudis" ha convertit en aliats del programa a personal orientador i direcció dels centres de secundària dels municipis adherits al JOOP, doncs són ells els que han dirigit als seus antics alumnes a cridar a la porta de "un nou programa que crec que et vindrà molt bé".