D'interés

« Ves enrere

DiscoverEU

DiscoverEU

Què és DiscoverEU?

Tens 18 anys? Tens ganes d'aventures? En aqueix cas, participa en DiscoverEU —una iniciativa de la Unió Europea que entregarà a uns 15.000 joves un bo de viatge per a aquest estiu— i prepara't per a explorar Europa.

Aprofita aquesta oportunitat per a saber el que és la llibertat de circulació, comprendre millor la diversitat d'Europa, gaudir de la seua riquesa cultural, fer nous amics i, per què no, descobrir-te a tu mateix.

A més, 2018 és l'Any Europeu del Patrimoni Cultural i el viatge pot ser encara més interessant. En tota Europa s'estan organitzant multitud d'actes per a celebrar la fantàstica diversitat del nostre patrimoni cultural .

La major part del viatge ho faràs en ferrocarril. T'impressionarà la infinitat de ciutats i pobles de tot tipus i de paisatges enlluernadors que abunden en el nostre continent.

Per a donar el major accés possible a tots els llocs, els bons de viatge també inclouran maneres de transport alternatius com a autobusos o ferris. En casos excepcionals, i quan no existisquen altres mitjans de transport, s'autoritzaran els viatges amb avió. D'aquesta manera  els joves que visquen en zones remotes o en illes tenen també l'oportunitat de participar.

Qui pot sol·licitar-ho?

Només els qui reunisquen aquestes condicions:tindre 18 anys complits l'1 de juliol de 2018 (els nascuts entre el 2 de juliol de 1999 i l'1 de juliol de 2000)

  •     tindre la nacionalitat d'un dels 28 Estats membres de la Unió Europea
  •     indicar el número del document d'identitat o número de passaport en el formulari de sol·licitud online
  •     començar el viatge en un dels 28 Estats membres de la UE
  •     iniciar el viatge entre el 9 de juliol i el 30 de setembre de 2018
  •     viatjar entre un i trenta dies
  •     visitar entre un i quatre països estrangers dins de la UE
  •     estar disposat a convertir-se en un ambaixador de DiscoverEU.


Si compleixes aquests criteris, pots presentar la teua sol·licitud a través de l'eina d'inscripció online.

Pots presentar-la a títol individual o en nom d'un grup de 5 persones, com a màxim. En aquest cas, ha d'haver-hi un cap de grup, que és qui emplena el formulari de sol·licitud, a més de participar en el concurs i respondre a la pregunta de desempat. El cap o la cap de grup rebrà un codi en el moment de presentar la sol·licitud, que haurà de comunicar als membres del grup perquè puguen inscriure's. Amb el codi que els facilite el cap o la cap del grup, els altres membres poden inscriure's online i afegir les seues dades personals. Tots els membres del grup han de tindre també 18 anys.

Preguntes freqüents
 

Quan i com presentar la sol·licitud

El termini per a la presentació de sol·licituds online serà del 12 de juny a les 12.00 (CET) al 26 de juny a les 12.00 (CET). En primer lloc, has d'indicar les teues dades personals i donar alguns detalls sobre el viatge que hages planejat. Després hauràs de participar en un concurs de 5 preguntes relacionades amb l'Any Europeu del Patrimoni Cultural 2018 i les iniciatives de la UE destinades als joves. Finalment, hauràs de respondre a una pregunta de desempat, que permetrà a la Comissió Europea classificar als sol·licitants en cas d'haver-hi massa sol·licituds. Una vegada seleccionats, els participants hauran de començar el seu viatge entre el 9 de juliol i el 30 de setembre de 2018.


Europa està als teus peus: dóna el primer pas!